Na međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i ugostiteljskih objekata Grand Gourmet koje se održava u Splitu od 03. do 06.11.2022. godine učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik osvojili su zlato i srebro u disciplini Sinkronizirano posluživanje.
Natjecanje sinkronizirano posluživanje namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se natječu u timskoj prezentaciji vještina pripreme inventara, postavljanja i raspremanja stola, dočeka gostiju, posluživanje jela i pića u zadanom vremenskom roku.
Glavni cilj Grand Gourmet natjecanja je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina. Natjecanja su zamišljena kao mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena dok je posebnost timskog natjecanja zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za četiri osobe i konobara koji ista jela poslužuju.
Prvi tim naših učenika koji je osvojio zlatnu medalju natjecao se u sastavu Danijel Tubić, Ana Bilić i Marko Marasović pod vodstvom mentorice Ljiljane Prce dok je drugi tim Marijo Papac, Leon Belin i Alessandar Antonio Bratoš koji je vodio mentor Luka Šimunović osvojio srebrnu medalju.
Čestitamo svim učenicima na osvojenim nagradama, kao i njihovim mentorima profesorima i želimo im mnogo uspjeha u budućem radu.