Restaurant Dubrovnik u New Yorku je proslavio 10 godina promoviranja hrvatske hrane i dubrovačke tradicionalne kuhinje.
U četvrtak je proslavljena je desetogodišnjica postojanja restorana u New Yorku u kojem se često okupljaju Dubrovčani. Goste su zabavljali Josip Velčić iz Klape Astoria i Vukan Vukan Stanišić iz poznatog dua kantautora Srđan i Vukan, a na taraci okruženoj smokvama i vinovom lozom, dubrovačke kancone pjevala je Ema Jusić, mlada pjevačica uz pratnju Zvonimira Antolosa.
Za prave dubrovačke pjatance po kojima je ovaj restoran poznat u cijeloj Americi pobrinuli su se vrsni kuhari Antonio Selendić i Srećko Žarak.
Osoblje na čelu sa menadžerom Matijom Žarkom bilo je zadovoljno velikim brojem stalnih gostiju, koji su prepoznali kvalitetu hrane i usluge gostoljubivosti koji im ovaj restoran pruža kroz cijelo desetljeće. Među stalnim gostima tu su bili i predstavnici Hrvatskog radija iz New Yorka Gordana Škugor i i Zvonimir Antolos, poznati uvoznici i promotori europskih i hrvatskih vina Duška i Samir Ramić i poznata Ane Mljećka promotorica hrvatske kuhinje.
Pored gostiju hrvatskog porijekla bilo je još više stalnih gostiju, Amerikanaca koji uživaju u specijalitetima hrvatske kuhinje. Atmosfera je bila fantastična, pila su se najbolja hrvatska vina, gosti su uživali u crnom rizotu, hobotnici na salatu, lignjama, mušulama, kamenicama i vongolama, mariniranim inćunima i tunjevini, srđelama s gradela, prasetini i janjetini s ražnja, palačinkama i ostalim delicijama. Pjevalo se i plesalo do kasnih noćnih ura i skoro svi gosti na odlasku zaželjeli su da se ovakve večeri ponove bar jednom mjesečno.
TEKST I FOTO: Ane Stražičić Rodriguez