17.8 C
Dubrovnik
Subota, 19 travnja, 2025
NaslovnicaLifestyleRestaurant Dubrovnik u New Yorku proslavio 10. rođendan

Restaurant Dubrovnik u New Yorku proslavio 10. rođendan

Restaurant Dubrovnik u New Yorku je proslavio 10 godina promoviranja hrvatske hrane i dubrovačke tradicionalne kuhinje.

U četvrtak je proslavljena je desetogodišnjica postojanja restorana u New Yorku u kojem se često okupljaju Dubrovčani. Goste su zabavljali Josip Velčić iz Klape Astoria i Vukan Vukan Stanišić iz poznatog dua kantautora Srđan i Vukan, a na taraci okruženoj smokvama i vinovom lozom, dubrovačke kancone pjevala je Ema Jusić, mlada pjevačica uz pratnju Zvonimira Antolosa.

Za prave dubrovačke pjatance po kojima je ovaj restoran poznat u cijeloj Americi pobrinuli su se vrsni kuhari Antonio Selendić i Srećko Žarak.

Osoblje na čelu sa menadžerom Matijom Žarkom bilo je zadovoljno velikim brojem stalnih gostiju, koji su prepoznali kvalitetu hrane i usluge gostoljubivosti koji im ovaj restoran pruža kroz cijelo desetljeće. Među stalnim gostima tu su bili i predstavnici Hrvatskog radija iz New Yorka Gordana Škugor i i Zvonimir Antolos, poznati uvoznici i promotori europskih i hrvatskih vina Duška i Samir Ramić i poznata Ane Mljećka promotorica hrvatske kuhinje.

Pored gostiju hrvatskog porijekla bilo je još više stalnih gostiju, Amerikanaca koji uživaju u specijalitetima hrvatske kuhinje. Atmosfera je bila fantastična, pila su se najbolja hrvatska vina, gosti su uživali u crnom rizotu, hobotnici na salatu, lignjama, mušulama, kamenicama i vongolama, mariniranim inćunima i tunjevini, srđelama s gradela, prasetini i janjetini s ražnja, palačinkama i ostalim delicijama. Pjevalo se i plesalo do kasnih noćnih ura i skoro svi gosti na odlasku zaželjeli su da se ovakve večeri ponove bar jednom mjesečno.

TEKST I FOTO: Ane Stražičić Rodriguez

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE