20.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 21 travnja, 2025
NaslovnicaVijestiOkrugli stol: nova znanja za inovacije u gastronomiji i poduzetništvu

Okrugli stol: nova znanja za inovacije u gastronomiji i poduzetništvu

U okviru projekta “Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik RCK DU” nositelja projekta Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, čiji se razvojni program temelji na podizanju kvalitete znanja na višu razinu i poboljšanju kompetencija u području srednjoškolskog obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, u četvrtak 16. prosinca 2021. godine u Studentskom Domu Sveučilišta u Dubrovniku održan je okrugli stol „Uspostava HUB-a za inovacije i poduzetništvo“ za čiju su se provedbu pobrinule doc.dr.sc. Zorica Krželj i izv.prof. dr.sc. Iris Mihajlović s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku koji je partner ovog projekta.

Okrugli stol namijenjen je poduzetnicima, nastavnicima i znanstvenicima kako bi proširili svoje spoznaje o ulozi ribarstva i agroproizvoda. Klasifikacijom i analitičkim pristupom baštinskim resursima, proizvodima ribarstva, agroproizvoda, ključnim se drži upoznati obuhvat proširenih proizvoda – komplementarnih našem lokalnom kraju s aspekta kulture života i rada, u čemu je bio neprocjenjiv doprinos uvaženih sudionika, stručnjaka, poduzetnika, predstavnika OPG –a, ugostitelja, nastavnika i znanstvenika. Dinamika kojom su se razmjenjivala iskustva i generirala nova znanja upravo su omogućena zbog interdisciplinarnog pristupa i interaktivnosti među sudionicima koja se pokazala uspješnom i koja je otvorila mogućnost kreiranja ili pak revitalizacije autohtonog gastronomskog blaga sadržanog u znanjima i vještinama dionika, te mogućnostima njihova umrežavanja kroz razvojnu platformu za dijeljenje znanja koja će se razviti na službenoj stranici RCKDU u skorijoj budućnosti.

Dodatne edukacije, kontinuitet učenja temeljenog na spoznaji uloge i vrijednosti potencijala u području agroproizvoda i proizvoda ribarstva prvi su korak uspostavi Living laba kao inovativnog HUB – a čime bi se omogućila daljnja suradnja u realizaciji ovog projekta i time je otvoren novi prostor za ponudu inovativnih proizvoda u prostoru gastronomije.

Osim uvaženih poduzetnika, predstavnika OPG-ova, ugostitelja, enologa, predstavnike Centra za poduzetništvo Dubrovnik također partnera ovog projekta, na okruglom stolu sudjelovali su profesori s Odjela za primijenjenu ekologiju, znanstvenici s Instituta za more i priobalje te predstavnici Turističke i ugostiteljske Dubrovnik koji su nositelji ovog projekta.

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu sljedećem pozivu i da zajedničkim sudjelovanjem u narednim Okruglim stolovima kroz međusobnu podršku, suradnju i umrežavanje ostvarimo zajednički cilj – unapređenje kvalitete rada svih sudionika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE