22.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 14 listopada, 2024
NaslovnicaLifestyleNASTAVLJA SE GOOD FOOD: Weekend at DBC, izrada štrukli, Pazija Party i...

NASTAVLJA SE GOOD FOOD: Weekend at DBC, izrada štrukli, Pazija Party i tradicionalna Dubrovačka trpeza

Nakon uspješnog prvog tjedna, Good Food Festival nastavlja se s raznovrsnim programom i događanjima u drugom tjednu, od ponedjeljka 14. do  nedjelje, 20. listopada.

Ponedjeljak, 14. listopada rezerviran je za posjet pogonu i prezentaciju kozmetike na bazi meda u Medardo te izradu delicija na bazi meda, uz slobodan ulaz i festivalski popust na sve proizvode. Posjeti će se održavati u dva termina: 10-11.30, od 12:00 -13:30, 16:00 – 17:30 te 18 – 19.30 sati.

Od 15. do 18. listopada, udruga Deša održat će niz radionica u svojim prostorijama u Lazaretima, počevši od 10 sati. Zainteresirani će imati priliku sudjelovati u pripremi Primorske torte pod vodstvom Nine Smokvine, Luca sa Zoranom Kosovićem, eklera s okusom tradicije s Alisom Voloder te koprivničkih štrukli s koprivom i sirom, u izvedbi članica Udruge žena “Goričino srce”.

Dubrovačka pivovara organizira Weekend at DBC od 18. do 20. listopada, uz izvrsnu hranu, pivo i glazbenu pratnju svake večeri od 20 sati. Posjetitelje će zabavljati Noa (18.10.), Čuvari svirala (19.10.) te Olive&Stone (20.10.).

U subotu, 19. listopada, u Restoranu Veranda 2.0 u Orašcu, održat će se prezentacija izrade štrukli od 12 sati, nakon čega slijedi tematski ručak “Panonsko more” u 13 sati, uz vinariju Krauthaker i prezentaciju vina Siniše Lasana. Glazbeni program izvest će Trio Taliri.

Isti dan, od 17 sati, održat će se Pazija Party s prezentacijom knjige i kušanjem u KAWI, dok će večer biti rezervirana za tematsku večeru “Na letu iz Pekinga za Rim” u restoranu Urban & Veggie, uz Senkove rock hitove i večeru od tri slijeda s početkom u 19 sati.

Zadnji dan festivala, 20. listopada, donosi tradicionalnu Dubrovačku trpezu, koja će se održati od 9 do 11 sati. Posjetitelji će moći uživati u raznovrsnim delicijama uz glazbenu pratnju Klape Ragusavecchia. Prodaja bonova počinje u 9 sati, a cijena bona za hranu iznosi 8 €, dok je cijena bona za vino 4 €. Sav prihod od Trpeze namijenjen je u humanitarne svrhe za Dom maslina.

Podsjećamo kako do kraja Good Food Festivala traje bogata restoranska ponuda, festivalski doručci, slatka festivalska ponuda, vinokušnje i gourmet ture, a cjelokupan program nalazi se na stranici TZ grada Dubrovnika https://bit.ly/3YlyaCR .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE