15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 22 travnja, 2025
NaslovnicaLifestyleNajbolji su: restoran 360 i chef Mario Curić

Najbolji su: restoran 360 i chef Mario Curić

Gastronomski vodič Gault&Millau Croatia odabrao je najbolje chefove i restorane u 2021., a u kategoriji najboljih restorana slavili su 360 iz Dubrovnika i njegov chef Marijo Curić te šibenski Pelegrini i njegov vlasnik i chef Rudolf Štefan.

Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča je Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola iz Zambratije, kraj Savudrije.

Trofej veliki chef sutrašnjice osvojila su tri chefa – Marina Gaši, iz restorana Marina u Novigradu, Matija Bogdan iz zagrebačkog restorana Mano te Marko Gajski, chef LD restorana iz Korčule. Trofej chef tradicijske kuhinje pripao je Marici Posavec iz restorana Didin konak u Kopačevu, dok je Zlatko Marinović, chef splitskog restorana Noštromo osvojio Trofej chefa nove tradicijske kuhinje. Trofej mladi talent godine osvojili su Dino Knežević, iz restorana Nobilion, hotela Ikador u Iki, te Bernard Korak iz restorana Korak u Jaski.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnica Amélie osvojila je Trofej chef slastičar, a šibenskoj konobi Marenda 2 i njezinoj šefici Ankici Milković pripao je Trofej za najbolji POP lokal.

Trofej šef sale & servis 2021. osvojio je dvojac – Davide Kmet i Davor Antolović iz Rio Snack Bara u Rovinju. Prvi put u četiri godine u Hrvatskoj dodijeljen je Trofej za zasluge, grupi kuhara udruženih u inicijativi Chef kuha doma.

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE