12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 25 studenoga, 2024
NaslovnicaDupromoNA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Tri recepta bez glutena za svaki dan

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Tri recepta bez glutena za svaki dan

Ovako finim i zdravim receptima ne treba uvod. Ovo su recepti u kojima je gluten zabranjen i koji će svakom “bezglutencu” olakšati život i kuhanje.

Riža na mlijeku kao doručak koji vraća u mladost

Potrebni sastojci:

½ šalice riže dugog zrna

½ l rižinog mlijeka

1 žlica šećera kokosovog cvijeta

¼ žličice cimeta

Prstohvat himalajske soli

Priprema: Zakuhajte rižino mlijeko sa šećerom, soli i cimetom te dodajte rižu i miješajte. Kuhajte 10-15 minuta pa stavite hladiti da se smjesa malo stisne i zgusne. Kasnije dekorirajte i “začinite” sastojcima koje volite kao što je suho voće.

Svatko je barem jednom jeo palentu s mlijekom ili vrhnjem i svatko je barem jedan skuhao palentu s malo soli i poslužio ju kao prilog. Mi smo tu da to zaustavimo, jer vam donosimo potpuno drugačiji recept za palentu.

Popečci od palente jednostavni su za napraviti, a kao prilog će potpuno promijeniti vaše viđenje inače “dosadne” palente i pokazati vam kako dobrih bezglutenskih priloga ima.

Popečci od palente

Potrebni sastojci:

150 g palente

½ glavice luka

1 žlica kokosovog ulja

1 jaje

Himalajska sol

Listići mente

Priprema: Luk popržite u tavi na maslinovom ulju. Pomiješajte prženi luk sa prethodno skuhanom i vrućom palentom, jajetom i nasjeckanim listićima mente. Posolite i oblikujte popečke te ih zapecite na neljepljivoj tavi.

Znamo da svi vole slastice, a priprema kolača, torti, muffina ili bilo kojeg drugog deserta “bezglutencima” je otežana. Ili u ovom slučaju, olakšana.

Kokos žličnjaci

Potrebni sastojci (za oko 20 kom):

6 bjelanjaka

600 ml sjeckanog kokosa

Prstohvat himalajske soli

3 žlice meda ili stevija 

Kokosovo ulje za namazati pleh

Priprema: Upaliti pećnicu na 130-140°C. Čvrsto istući bjelanjke sa soli te postepeno dodavati med/steviju i dalje miksajući. Na kraju žlicom nježno umiješati sjeckani kokos.

Žlicom vadite oblike i stavljajte ih na prethodno dobro namašćen pleh, jer se lako zalijepe. Pecite 50-ak minuta dok ne dobiju lijepu krem-žućkastu boju.

Tjestenina je prije nekoliko godina svakom onom tko pati od celijaklije uzrokovala velike probleme. Danas to više nije tako, jer postoji mnoštvo alternativa i bezglutenskih tjestenina.

Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:

Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22

Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članak, Izvor: TEKST/ FOTO Tvornica zdrave hrane

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE