Suradnja dubrovnikneta i Butige zdravlja nastavlja se i ovoga tjedna i to receptom za burger neodoljiv svim nepcima. Kad se zaželite hamburgera, ne morate izlaziti iz udobnosti vlastitog doma. Naprotiv, ovoga puta pozovite društvo doma i iznenaditi ih svojim homemade burgerima jednostavnim za pripremu. Kako bi upotpunili doživljaj preporučujemo ih poslužiti u domaćim lepinjama.
Kad već radite hamburgere, što ne biste napravili i lepinje koje će doprineti kompletnom užitku u hrani. I to sa samo par sastojaka i jednim miješanjem pjenjačom.
Sastojci:
2 jaja
160 grama mljecenih indijskih oraščića
2dl kiselog vrhnja
1 žličica praška za pecivo
100 grama ribanog pamrezana
2 žlice psyllium praha
Malo himalajske soli
Priprema:
1. Istucite jaja pa dodajte indijske orahe, psyllium, vrhnje, sol, prašak pa sir te smjesu dobro izmiješanu ostavite da stoji 5-10 minuta.
2. Na pleh stavite papir za pečenje, a pećnicu grijati na 200 stupnjeva.
3. Na papir za pečenje stavite 4-6 malih hrpica smjese u obliku kruga.
4. Stavite peći na 10 minuta pa smanjite stupnjeve na 180 i pecite ih još barem 20 minuta.
Pri kraju pečenja, ove lepinje (somune) možete posipati sezamom i lanom ili drugim omiljenim sjemenkama i začinima.
Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati
sponzorirani članak, IZVOR: tekst/foto: Tvornica zdrave hrane