U drugom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog u petak 4. travnja u Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, svoje mjesto u finalu zaslužili su Mateo Benussi iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Ivan Dujmović iz Turističko-ugostiteljske škole Split, Ante Jure Marušić iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Petra Gizdulić iz Ugostiteljske škole Opatija, Marko Loborec iz Srednje škole Zabok i Erik Belšak iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.
Svaki od šest Regionalnih centara za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu u Hrvatskoj nominirao je po pet učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja, a od ukupno 30 natjecatelja njih 12 prošlo je u drugi krug.
Tijekom 90 minuta morali su pripremiti jelo pod budnim okom žirija koji je ocjenjivao okus, kreativnost i tehničku izvedbu.
Važnu je ulogu igrao i odabir namirnica, s obzirom da su kandidati birali glavnu namirnicu (janjeći franch rack ili lignje), dok su ostale namirnice bile tajna do samog početka natjecanja. Vehid Šaldić, chef i vlasnik restorana Il Mondo, Tibor Valinčić, chef restorana Dubravkin put i predstavnik udruge JRE Hrvatska, Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Ivan Vrbanec, chef i Teddea Senjanović iz Dobre hrane najvišim su ocjenama nagradili Matea, Ivana, Marka, Erika, Ante Juru i Petru.