U posljednje vrijeme se i majstori koktela odlučuju u svoje kreacije uvrstiti maslinovo ulje, pa donosimo nekoliko zanimljivih prijedloga za ljeto koje traje
Bloody Mary
Koktel majstor Massimo D’Addezio klasičnu je verziju Bloody Mary obogatio svježim rajčicama, zelenim paprom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem
U dugom toplom ljetu nema ništa ljepše nego uživati uz morsku obalu uz fino spravljen koktel. Bi li smetalo da se u koktelu nađe i malo maslinovog ekstradjevičanskog ulja? U svijetu kulinarstva ovo nije novost, ali rijetki su barmeni koji su se dosad odlučili eksperimentirati na ovu temu.
Frozen Oil Radicchio
Barmen Bruno Di Giacomo predlaže novu verziju Spritza. Tipično talijansko piće bazirano na pjenušavom bijelom vinu, gorkom likeru kao što je Aperol i svježoj naranči, ponešto je izmijenjeno dodavanjem ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Još jedan zanimljivi koktel je verzija Frozen Daiquiria, nazvan Frozen Oil Radicchio, jer se u kombinaciju tamnog ruma, limuna, šećernog sirupa, leda i EDMU-a dodaju svježi listovi crvenog radiča ili cikorije.
U međuvremenu, dok znanstvenici iz Peruggie pokušavaju izolirati i ekstrahirati polifenolne antioksidanse iz maslinova ulja, kako bi napravili prirodni biter koji bi se dodavao različitim pićima, predlažemo da ljetne vrućine olakšate ovim zanimljivim kombinacijama koktela. A ako ste još maštovitiji od ovih koktel majstora, pošaljite nam svoj recept za koktel od maslinova ulja, da ga isprobamo.
IZVOR: Maslinar.com