U protekla dva dana u Konavlima je organizirana edukacijska gastro radionica “Novi recepti za babinu kuharicu” koju je vodio chef Dino Galvagno.
Dino je svojim kreacijama i idejama oduševio polaznike koji su aktivno sudjelovali u pripremanju novih jela. Od tradicijskih namirnica i lokalnog samoniklog i aromatičnog bilja pripremalo se preko dvadeset različitih jela. Tako su se osim svinjetine, janjetine, krtole, kupusa, luka, paprika i pomadora… na stolu našli kaka, korijen čičoke, dragoljub, vrijesak, majčina dušica, mrča, škalonja, kukuruz skorić, umuženo mlijeko od buše, i druge zanimljive namirnice.
Ove je godine naglasak bio i na jelima koja Konavljani nisu vični pripremati, kao što su bezglutenski kruh i pasta, veganska jela i različiti umaci koji tradicijska jela mogu napraviti zanimljivijima. Sudionike je Dino upoznao i s novim tehnikama i alatima u pripremanju jela i načinom serviranja i prezentacije jela, kako bi ponuda konavoskih agroturizama bila kvalitetnija. Edukacija je organizirana u Agroturizmu Kameni Dvori i ujedno je bila svojevrsni team building članova Udruge, a i prilika za kreiranje novih gastro događanja koji će se u narednom periodu organizirati u Konavlima.
Ova gastro radionica ujedno je bila i posljednja aktivnost u okviru projekta “Edukacijom do vlastitih ideja” koje je Agroturizam provodio u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH.