11.8 C
Dubrovnik
Subota, 22 veljače, 2025
NaslovnicaVijestiGusti od kobasica u Konavlima: mladi chef Petar Đurić spravlja jelo iznenađenja...

Gusti od kobasica u Konavlima: mladi chef Petar Đurić spravlja jelo iznenađenja na metar velikoj prosuji

U ovu nedjelju, 23. veljače 2025. godine u prostoru KUD-a Čilipi, pokraj crkve sv. Nikole održavaju se „Gusti od Kobasica 2025.“ 

Događaj je namjenjen za sve koji proizvode domaće kobasice i žele sudjelovati u edukaciji i natjecanju, ali i svima drugima koji se žele zabaviti, doživjeti i kušati što za ove Guste priprema Agroturizam Konavle. 

Program će započeti u 17 sati edukacijom: „Izazovi i greške u proizvodnji domaćih kobasica“ Ante Madira dr.med.vet, a nastavit će se Vođenim kušanjem i ocjenjivanjem zaprimljenih uzoraka domaćih kobasica za natjecanje za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja. Postupak izbora za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači i domaći stručnjaci koji će nakon date ocjene komentirati karakteristike prikupljenih uzoraka. Kobasice će biti pod šifrom sve do proglašenja pobjednika.

Stoga, ukoliko Vas zanima mišljenje struke o kvaliteti napravljene kobasice uzorke za natjecanje možete predati u nedjelju 23. veljače od 16 do 17 sati ili ranije po dogovoru na tel. 095 124 6333.

Nakon službenog edukativno – natjecateljskog dijela programa priprema se kuharska senzacija: „Prosuja grande iz obje bande“ kada će mladi konavoski chef Petar Đurić pripremiti tematsko jelo iznenađenja za sve prisutne u velikoj prosuji promjera 120 centimetara.

Uz zabavni dio programa i glazbu proglasit će se pobjednik „Gusta od kobasica 2025.” te podjeliti plakete najboljima i diplome sudionicima.

Detaljan program sa satnicom i uvjetima za natjecatelje možete pogledati na službenoj web stranici Udruge Agroturizam Konavle: www.agroturizam-konavle.hr

Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo 2019. godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih proizvoda s naglaskom na proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda te daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala. 

Projekt je financiran sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije i Lučke uprave Dubrovnik te su sudjelovanje i konzumacija besplatni za sve posjetitelje. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE