Udruga Agroturizam Konavle i ove godine, 4. put za redom, organizira edukativno-natjecateljski događaj „Gusti od kobasica“. Kroz višednevni program događaja prikupit će se i ocjeniti domaće kobasice te organizirati edukacijsko – zabavni program za posjetitelje. U borbi za prestižnu titulu „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“ mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovčkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.
Pozivaju se proizvođači domaćih kobasica da se prijave i donesu ili dostave uzorak za ocjenjivanje. Uzorak mora sadržavati oko 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje spreman za degustaciju bez termičke obrade. Uzorci se zaprimaju u uredu Agroturizma Konavle na Grudi u četvrtak, 9. veljače od 15 do 18 sati te petak, 10. veljače od 9 do podne. Dodatne informacije se mogu dobiti na: ured@agroturizam-konavle.hr ili 095 124 6333.
Pobjednike očekuju diplome i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“. Postupak izbora za „Najbolju kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani kušači te domaći stručnjaci, a moći će se pratiti i u javljanju uživo na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 11. veljače u večernjim satima.
Dodjela šampionskih pehara i diploma će biti organizirana u Samostanu sv. Vlaha, Pridvorje, u nedjelju 12. veljače tijekom edukativno – zabavnog dijela programa „Gusti od kobasica 2023.“
FOTO: Ilustracija