17.8 C
Dubrovnik
Subota, 19 travnja, 2025
NaslovnicaLifestyleGOOD FOOD Sjajne gastronomske priče na festivalskom programu

GOOD FOOD Sjajne gastronomske priče na festivalskom programu

Raznovrstan program Good Food Festivala se nastavlja, u tijeku je festivalski tjedan koji uključuje Tjedan restorana, slatku festivalsku ponudu i vinokušnju, radionicama, turama te sajmom rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu.

U četvrtak, 13. listopada u prostorijama Udruge Deša održat će se radionica izrade medenjaka sv.Vlaho, a jedinstveni spoj mirisa i okusa predstavit će članice Braniteljske zadruga “Medene ruke” iz Vukovara.

Isti dan, s početkom u 17 sati, opustite se uz savršen zalazak sunca te otkrijte svijet hrvatskih i mađarskih pjenušavih vina na Sunset sparkling wine party-u na Lounge terasi Hotela Royal. Prijave su obavezne na mail ksenija@eventlab.hr.

Na drugoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u petak, 14. listopada, održati će se radionica izrade taški, starohrvatkih, slavonskih kolača u obliku torbice, također u izvedbi članica Braniteljske zadruge “Medene ruke”. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: info@desa-dubrovnik.hr  

U petak, 14. listopada, od 12 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari počinje DBC & Mexican style By Barbarossa Barbecue, tradicionalni meksički street food u pratnji benda Bloom Box od 20h.

Pravu poslasticu ovogodišnjeg Good Food Festivala pripremio je dugogodišnji chef Restorana 360 Dubrovnik, Marijo Curić, pod nazivom “Večera s Michelin Chefom Marijom Curićem”, koja će se održati u restoranu Nobilis Sunset Beach Dubrovnik, u glazbenoj pratnji popularnog hrvatskog pjevača Marka Tolje.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u devetom izdanju Good Food Festivala predstavlja novitet – prvi dubrovački street food festival Bavarin u Lazaretima, koji će kroz šest ugostiteljskih objekata nuditi hranu ponajboljih domaćih chefova i restorana, s menijima prilagođenima za sve – od burgera, plant based jela, ponajboljih ribljih street food delikatesa pa sve do najukusnijih slastica.

Festival počinje u četvrtak, 13. listopada u 18 sati, a osim ponude izvrsne hrane, održat će se i radionica s gin tonicom, nakon čega u 21 sat slijedi nastup grupe Psihomodo pop. U petak 14. listopada, održat će se predstavljanje “O`š kolač” Tee Mamut i  vinarije Saints Hills, a u 21 sat koncert Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli.

Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 10. do 16. listopada, održava se Tjedan restorana, nude se slastice, vinokušnje, doručci, gastro ture i sajam rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu.

Vrijedni kuhari četrdesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a mogu se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna.

Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva. Bogatu ponudu koju nude svi navedeni restorani, pastićerije i wine barovi, kao i cjelokupni program Good Food festivalskog vikenda možete pogledati na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE