Festivalski tjedan Good Food Festivala 2022. počinje u ponedjeljak 10. listopada, a trajati će sve do nedjelje, 16. listopada. Osim bogatog Tjedna restorana, ovogodišnji program obogaćen je slatkom festivalskom ponudom i vinokušnjom, radionicama, turama te sajamom rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu.
Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 10. do 16. listopada, održavat će se Tjedan restorana, nudit će se slastice, vinokušnje, doručci, gastro ture i sajam rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu. Vrijedni kuhari četrdesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a moći će se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna. Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva.
Restorani koji sudjeluju su: Restaurant & Catering Academia – Restoran Arsenal (Gradska kavana), Restoran Banje Beach – Bistro 49 – Restoran Blidinje – Cantina Mexicana Chihuahua – Kavana Bistro Dalmatino- PUB Dubrovnik – Fat Bastard – Fo.ra Foccacia Ragusa – Restoran Gusta me – Igra gluten free street food – Kavana Lazareti – Hotel Kazbek – Taverna Loggia – Restoran Lucin kantun – Restaurant Magdalena – Restoran Maskeron – Restoran Mimoza – Restaurant Momenti (Dubrovnik President Hotel) – Restoran Orka – Restoran Orsan – Piano bar Hotel Lero – Restoran Pantarul – Lounge & Bistro Port 22 – Bistro pizzeria Prova – Konoba Pupo – Restoran Rhea Silvia (Lapad) – Konoba Rozario – Hotel Rixos Premium (Umi Teppanyaki) – Restoran Shizuku/Trinity – Restoran Sebastian – Spaghetteria Toni- Sphere Restaurant Hotel Kompas – Restaurant Trattoria – Restoran Taj Mahal, Hotel Lero – Restoran Taj Mahal, Stari grad – Bistro Tavulin – Restoran Veranda 2.0.
Tijekom festivalskog tjedna festivalske doručke nude Igra gluten free street food i Hotel Kazbek, dok slatku festivalsku ponudu nude Fo.ra Focaccia Ragusa, Libertas Terrace & Lobby Bar, Piano Hotela Lero, Slatki Kantun u Hotelu More te slatka kućica Prekala u Uvali Lapad. Odaberite zanimljivu gastro turu “Dubrovnik na pjatu” ili tradicionalnu školu kuhanja “Pick.Cook.Eat” i uživajte u vinokušnji vinarija Bakus i Škar.
Osim festivalskog tjedna, u ponedjeljak 10. listopada održat će se radionica “Restoranski deserti” te “Dimljenje I sušenje mesa” u restoranu Trattoria Sunset Beach Dubrovnik, a 11. listopada “Samoniklo jestivo i začinsko bilje” uz obaveznu rezervaciju na https://registracija.rckdu.hr/
Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva. Bogatu ponudu koju nude svi navedeni restorani, pastićerije i wine barovi, kao i cjelokupni program Good Food festivalskog vikenda možete pogledati na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika.