11.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 21 studenoga, 2024
NaslovnicaKolumneSlatki život Alise NenadićALISIN slatki uskršnji vijenac

ALISIN slatki uskršnji vijenac

Ovaj recept nije ni pinica ni slatki uskršnji kruh ali toliko je dobar i jednostavan da ga morate probati. OK, treba malo uprljati ruke ali isplati se.
Dok se peče miriše cijela kuća a svojim izgledom ukrasiti će svaki stol.


Sastojci za tijesto :
3 dl mlijeka
20 g svježeg kvasca (pola kocke)
700 gr brašna
100 gr maslaca
2 cijela jaja + 1 žumanjak
prstohvat soli
korica limuna

Fil:
2 jušne žlice cimeta
150 gr maslaca
150 gr bijelog kristal šećera
korica jedne naranče
2 jušne žlice kakaa

Let´s go:

U par jušnih žlica mlakog mlijeka umiješajte kvasac s jednom čajnom žlicom šećera i pustite ga da se aktivira. Kasa se udvostruči spreman je za dodavanje u tijesto a najbolje je pokriti zdjelicu u kojoj ste ga umiješali.
Za to vrijeme u brašno dodajte prvo suhe, potom mokre sastojke , maslac prethodno rastopiti te aktivni kvasac. Dobro ga umijesite te pustite pokriveno da se udvostruči. Potom ga još jednom premijesite te podijelite u dva dijela (ovo je masa za 2 pletenice) te ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na par mm tanko i razmažite tanko filom te rolajte roladicu.

Za fil:
Omekšali maslac (sobne temperature) električnom miješalicom izmiješajte na najvećoj brzini s ostalim sastojcima dok ne dobijete fino mazivu smjesu kremaste teksture.

Kada ste zamotali roladice presijecite ih na tri trake uz dužinu te pletite pletenicu. Ispleteno tijesto spojite u krug i tako formirajte prekrasan vijenac ili ostavite kao samostalnu pletenicu, vama na volju.

I tako mala mirisna remek djela namazati malo rastopljenim maslacem te ih posuti bademima ili orasima po želji, pustiti malo da “odmore” 15-ak min na toplome te peći na 180 stupnjeva cca 25 min.

SRETAN USKRS SVIMA

#ostanidoma

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE