12.8 C
Dubrovnik
Petak, 7 veljače, 2025
NaslovnicaVijestiUspjeh učenika koji su budućnost dubrovačkog ugostiteljstva

Uspjeh učenika koji su budućnost dubrovačkog ugostiteljstva

Royal Gourmet Dubrovnik, manifestacija posvećena umjetnosti hrane i pića, održala se u Royal Hotels & Resorts u Dubrovniku, od 4. do 7. veljače 2025. Na natjecanju su sudjelovali učenici Turističke i ugostiteljske škole u disciplinama ugostiteljsko posluživanje, kuharstvo i slastičarstvo gdje su postigli izvrsne rezultate. U četvrtak na službenom zatvaranju manifestacije proglašeni su najbolji natjecatelji.

U disciplini Bar i kokteli – Leona Daničić osvojila je zlatnu medalju dok je u disciplini Barista – koktel na bazi kave Mia Miljević osvojila zlato. Mia se natjecala i u disciplini Caffe art gdje je osvojila srebrnu medalju. U ugostiteljskom posluživanju – slaganje ubrusa i prepoznavanje alkoholnih pića po mirisu Gabriela Bobinac osvojila je srebro.

U slastičarstvu Josip Kurilj osvojio je zlatnu medalju dok je u disciplini kuharstvo, priprema rižota Patrik Zvrko osvojio srebrnu medalju, a za pripremu ribljeg jela Mara Bagoje brončanu medalju.

Osim natjecanja, sudionici su mogli iskusiti umjetnost pripreme jela i pića kroz radionice, master classove i degustacije te se povezati s kolegama iz ugostiteljstva i turizma.

Čestitke svim učenicima i mentorima, iz ugostiteljskog posluživanja Luki Šimunoviću i Ivici Eljugi, za slastičarstvo Biljani Vučković, te za kuharstvo Mariji Bazdan i Petkani Sindik na izvrsnim rezultatima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE