12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 siječnja, 2025
NaslovnicaKolumneKuhamo i pečemo s AnomU novoj zdravo i lagano – brzo i jednostavno varivo od poriluka...

U novoj zdravo i lagano – brzo i jednostavno varivo od poriluka i slanutka naše Ane

Piše: Ana Antunović

Nazdravlje vam nova godina – pa u tom duhu započnimo i s nečim zdravim na pjatu  – varivo od poriliku i slanutka za koje će vam trebati samo pola sata, a garantiram da će se svima za stolom svidjeti! Tajna je u bazi koju ćemo napraviti tako da usitnimo ili sitno nasjeckamo 1 kapulu (pola ako je konavoska, velika), 1 mrkvu i jedan krumpir, pa ih stavimo u lonac na malo maslinovog ulja i dodamo pola čaše vode. 

Uz povremeno miješanje, pirjamo nekih desetak minuta, dok nam se povrće ne pretvori u lagano kašastu smjesu. Upravo će taj škrob koji se otpustio kasnije ugustiti naše jelo, bez potrebe za dodavanjem bilo čega tipa brašna. Nakon deset minuta dodamo narezani poriluk i konzervirani slanutak (možete i ne morate koristiti tekućine iz konzerve).

Podlijete vodom, a može i temeljcem, pa kuhate 20ak minuta dok se sve ne ugusti. Ako ćete ipak malo htjeti podebljati ručak, ovo varivo odlično ide uz domaću kuhanu kobasicu ili suho meso, a jako jednostavno ga možete pretvoriti u krem juhu – kad je kuhano samo zblendajte u blenderu uz dodavanje malo vode.

Video vas kao i obično čeka na mom profilu Kuhana i Pečena.

Želim vam sve najbolje u novoj godini, a najviše zdravlja, radosti i mira u srcu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE