Završio je dubrovački street food festival Bavarin by Coca Cola, i to sjajnom atmosferom u kreativnoj četvrti Lazareti uz premijerni nastup nove pjevačice mnogima omiljenog dubrovačkog benda Silente. Gromoglasni pljesak koji je odjekivao Lazaretima svakako je rastjerao kišne oblake koji su se nadvili nad Gradom! Štoviše, nisu spriječili brojne posjetitelje koji su odlučili uživati u ovom glazbenom spektaklu usred dana na najljepšoj svjetskoj pozornici – dubrovačkoj staroj jezgri!
Razloga za slavlje posljednjih desetak dana u Dubrovniku je bilo nebrojeno, od vrhunske ugostiteljske ponude, zanimljivih radionica i predavača pa sve do zabave uz taktove Nene Belana&Fiumensa, Vanne, Gine Damjanović i Silentea. Na drugom izdanju Bavarina se okupilo nekoliko tisuća posjetitelja koji su degustirali preko 35 delicija i pojeli preko nekoliko tisuća porcija s potpisom najvećih majstora hrvatskog street fooda. Kao da to nije bilo dovoljno – uživalo se i u pub kvizu s bogatim nagradama, filmovima za velike i male, nedjeljnom objedu Gorane Milaković, Slatkoj školi Lea Jurešića, a sve s neizostavanim humanitarnim karakterom jer ponosni partner i ovog izdanja Bavarina je bila Zaklada Marina Čilića koja je prošlog tjedna na velikoj pozornici Lazareta predstavila svoje dubrovačke stipendistice, talentirane seste Čatić.
Na drugom izdanju dubrovačkog street food festivala ‘Bavarin’ održano je i prvo prvenstvo u pripremi rozate. S bogatom nagradom kući je odšetala Stefanija Bazdan čija je rozata ostavila bez teksta stručni žiri u sastavu Tea Mamut, Robert Predrag Žmire i Jadranke Ničetić, inače poznate dubrovačke zaljubljenice u gastronomiju, a pogotovo slastice! Ponosna pobjednica Stefanija kući je odšetala s trenutno najpoželjnijim modnim dodatkom s juga Hrvatske – Bavarin bursom za u spenzu koja je i ove godine poslužila kao idealno platno za brojna umjetnička djela talentiranih Dubrovčana koji su pod stručnim vodstvom poznate splitske dizajnerice Anamarije Asanović na sada već tradicionalnoj likovnoj radionici, zahvaljujući BabyCenteru Hrvatska kući otišli s punom bursom vrijednih darova!
Također, Bavarin su posjetili i barmeni iz najboljeg svjetskog bara Lyaness iz Londona koji su samo za ovu priliku podučavali dubrovačke učenike iz ugostiteljske škole trikovima u spravlljanju nezaboravnih koktela, a njihovo predavanje i radionicu prepoznali su i brojni dubrovački ugostitelji i barmeni koji su dvorište Lazareta tog dana ispunili do posljednjeg mjesta.
Tijekom deset dana festivala svoje delicije su predstavili Restaurant “Mare” iz Trogira, bistro “Missy B.” iz Splita, zadarski Picnic Mingle &Fun, zagrebački Beg’s plant based street food, slastice ponajbolje pastry chefice Tee Mamut i dubrovačka riblja street food oaza – Edulis Oyster bar koja je svojim burgerom od kozica mnoge ostavila bez teksta!
Neizostavan dio proljetnog izdanja Bavarina svakako je bio i Kauflandov foto kutak u kojem su brojni posjetitelji stvarali predivne uspomene fotografirajući se na ljuljački koja je samo za ovu prigodu postavljena u Lazarete, naravno – uz vrijedne nagrade jer najkreativniji osvojili su vrijednu poklon kartice u ovom mnogima omiljenom trgovačkom lancu.
„Bavarin se i ove godine pobrinuo da šaljemo samo dobre vibracije – da prije svega uživamo u najboljoj hrani i piću, a da pritom učimo i širimo poznanstva.“ – izjavio je direktor Bavarina Antonio Franić koji nije krio ponos što je Bavarin postao svakako jedna od najuzbudljivijih manifestacija na jugu Lijepe Naše. „Ovogodišnje izdanje će, nadam se, ostati upamćeno po doista kvalitetnom i atraktivnom sadržaju koje je najbolja uvertira u fenomenalnu turističku sezonu koja nas – siguran sam – očekuje. Bila je ovo sjajna sinergija ugostitelja, publike, izvođača i predavača!“ – zaključio je.