Pripreme za 16. Mirise Božića u Konavlima ušle su u završnu fazu! Zajedničkim soljenjem mesa i pripremom namirnica kojima će se počastiti gosti i posjetitelji ovogodišnje manifestacije Agroturizam Konavle najavljuje bogat program uz mnoštvo sudionika. U Izletištu Ivankovi u Drveniku su se solile pancete, svinjske glave i nogice, a po posebnoj recepturi su napravljene i domaće kobasice.
Iskusni domaćini iz Seoske kuće Čilipi, Izletišta Ivankovi, OPG-a 1610, Konobe Mrs&Ms Caput i Agroturizma Kameni Dvori te uz potporu i drugih članova Udruge imali su pune ruke posla. Nakon salamurenja i sušenja ove tradicionalne namirnice će se koristiti na otvaranju ovogodišnje manifestacije.
Mirisi Božića u Konavlima se ove godine održavaju od 21. do 30. prosinca, a i za ovo 16. izdanje je pripremljen bogati program koji ima zabavni, promotivni, natjecateljski, kulturni i humanitarni karakter. Manifestacija će biti otvorena Svečanom humanitarnom večerom. Glavno jelo ove večere bit će neizostavna zelena menestra koju će zajednički pripremati i služiti konavoski agroturizmi koji sudjeluju i u nastavku programa ovogodišnjih Mirisa Božića.
Program manifestacije sa svim detaljima, sudionicima, partnerima i pokroviteljima će biti objavljen krajem tjedna kada će se ujedno predstaviti i konavoski vinari i njihova vina s kojima nastupaju na ovogodišnjim Mirisima Božića.