Pred nama je deseti Good Food Festival u sklopu kojega će se održati više od trideset događanja i Program Plus, među kojima i brojne radionice, Dubrovačka trpeza, Pizza Festival, večere uz poznate chefove, a posebnu ponudu za Dubrovčane priprema čak 39 dubrovačkih, tri župska i šest konavoskih restorana. Ove godine Good Food Festival održat će se od 9. do 22. listopada 2023.
-Ove godine vraćamo se punom obimu festivala koji će trajati dva tjedna. Želimo se zahvaliti svim partnerima i dubrovačkim ugostiteljima koji su se priključili Festivalu nakon duge sezone. Posebno se zahvaljujemo Hotelu Hilton Imperial i Hotel Rixos Premium u kojem će se održati humanitarna Gala večera. Posebno bih voljela istaknuti tradicionalni hrvatski objed u Restoranu Komin, rekla je, među ostalim, Ana Hrnić, pomoćnica direktora TZ Grada Dubrovnika.
Uz Anu Hrnić o programu festivala govorile su: Hilarija Lozančić Benić iz Regionalnog centra kompetentosti u turizmu i ugostiteljstvu, Ksenija Matić iz EventLab-a, Ana Grgić ispred Udruge Deša, Antonela Svilarić – pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more te Duška Šoljak iz Rixos Premium Dubrovnik.
Jedan od najvećih uspjeha ovogodišnjeg festivala je dolazak poznatog Michelin chefa Igora Jagodića iz Slovenije. Chef Jagodić, poznat po skromnosti i briljantnosti u kuhinji, pripremit će nezaboravnu večeru u restoranu Dubrovnik. Njegove impresivne referencije uključuju Michelinovu zvjezdicu, 4 kape Gault & Millau te 3 vilice Falstaff. Uz ovo kulinarsko remek-djelo, gosti će moći uživati u glazbenom nastupu Nevia Končića.
Festival se također širi u susjedne destinacije, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, gdje će tim restorana Donna Sofia iz Grada prijatelja Sorrenta zajedno s timom iz restorana Marangun pripremati autentična jela. Tijekom Napolitanske večeri, gosti će moći uživati u napolitanskim pjesmama Martine Russo i Sergia Sepe, uz niz tradicionalnih specijaliteta uključujući i omiljeni limoncello.
Nastavljajući humanitarnu tradiciju 21. listopada, Hotel Rixos Premium Dubrovnik organizira gala večeru s temom “1001 NOĆ”, gdje će bogata jela biti upotpunjena nastupom Grupe Taliri i Plesne skupine Wevents. Svi prihodi od ove večere i tradicionalne Dubrovačke trpeze koja će se održati u subotu, 21. listopada uz nastup klape Kaše, a na kojoj će sudjelovati brojni dubrovački ugostitelji bit će donirani Zakladi Pomozimo djeci s invaliditetom i udruzi Rina Mašera za osobe s intelektualnim teškoćama. Festival također nudi mogućnost da posjetitelji kušaju tradicionalne dubrovačke i hrvatske specijalitete. Restoran Komin priprema Tradicionalni dubrovački objed s nastupom FA Linđo, dok će se u restoranu Veranda 2.0 predstaviti gastronomija regija Hrvatske uz glazbeni ugođaj Tria Laus.
U suradnji s Event Lab-om, očekuju nas tri zanimljiva događaja: PINK SUNSET & LOVE BAR, BOTTOMLESS BUBBLES BRUNCH s predivnim pogledom na Park Orsula, te GASTROpoda – PUŽEVI U GASTRONOMIJI, gdje će se posjetitelji upoznati s kulinarskim čarolijama puževa. Dva vikenda posvećena su ljubiteljima craft piva, u organizaciji DUBROVAČKE PIVOVARA, uz bogat program i raznoliku ponudu piva. Osim tih događaja, posjetitelje očekuje i niz edukativnih radionica u organizaciji DEŠE i Regionalnog centra kompetentosti u turizmu i ugostiteljstvu,
Fantastični okusi koje nam pripremaju pizza-majstori za vrijeme Pizza Festivala od 12. do 15. listopada, neće ostaviti ravnodušnima ni najzahtjevnija pizza-nepca. Ne možemo zamisliti bolju kulisu za uživanje u njima, od jednog od najcool europskih kvartova, dubrovačkog Gruža i bivše tvornice TUP.
Program Plus nudi dodatne posebne ponude uključujući vinokušnje, slastice, doručke, gastro ture, škole kuhanja i radionice Paint, sip and savor. Sajam “Samo hrvatsko” u Gruškom parku pruža priliku za kupovinu hrvatskih rukotvorina, hrane i pića. Trgovina Life According to KAWA pripremila je posebne popuste na začine i delicije.
Cijeli program pogledajte OVDJE.