Burger pod nazivom “Gospar” Dubrovčanina Marka Bautovića bio je najukusniji u Zagrebu, odnio je prvo mjesto na šestom izdanju Zagreb Burger Festivala. Festival se održavao od 10. do 19. rujna, a dubrovački burger bio je najbolji u društvu samog vrha hrvatske street food scene.
Bautoviću nije bilo nimalo lako po prvi puta sudjelovati na Zagreb Burger Festivalu u društvu ponajboljih hrvatskih chefova kao što su Mate Janković, Ivan Pažanin, El Toro, The Burger Bar… Veliko je to priznanje dubrovačkom ugostitelju koji je inače vlasnik Food Bara Guloso u povijesnoj jezgri.
Ove su godine od devet ugostitelja tri došla iz Dubrovnika, Šibenika i
Varaždina. Dubrovački Guloso se Zagrepčanima premijerno predstavio s
odličnim burgerima. Dok je Gospar privukao veliku pažnju poverunima –
papričicama koje se tradicionalno koriste u dubrovačkoj kuhinji, a koje je
inače moguće probati samo u Dubrovniku, Huncut je svojom razigranošću bio odabir mnogih koji vole uživati u raznolikim okusima. Iako je bilo vrlo izazovno dopremati domaće namirnice s juga Hrvatske, ekipa Gulosa bila je toliko uporna i širila odlične vibracije na svojoj kućici, da su mnogi prepoznali sočne i domaće okuse s dodirom Mediterana. Marko Bautović, ugostitelj i vlasnik Gulosa, izjavio je da mu je ovo priznanje vrlo dragocjeno, jer Zagreb Burger Festival pozicionirao se vrlo visoko među hrvatskim gastro festivalima i jako je ponosan što su dobili priliku na njemu sudjelovati i pobijediti.
Drugo mjesto osvojila je Reshetka International iz Varaždina, višestruki osvajač priznanja na Zagreb Burger Festivalu, a na trećem mjestu se nalazi The Burger Bar iz Zagreba.
foto: Patrik Cvetko
Probala. Ništa posebno. Mogla bi ih pojesti tri da se najedem. Fali salata unutra.