12.8 C
Dubrovnik
Petak, 22 studenoga, 2024
NaslovnicaDupromoNA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJE: pravo je vrijeme za slastice s jagodama

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJE: pravo je vrijeme za slastice s jagodama

Jednostavan za pripremu, lagani i bez brašna! I bez cheese-a! Eto, takav je ovaj veganski cheesecake od prosa, koji će vas oduševiti. 

Proso mnogi doživljavaju isključivo kao slani dodatak jelima i žitaricu koja mijenja rižu ili slične namirnice. No, probajte proso u ovoj slatkoj varijanti i dajte mu jednu sasvim novu i neočekivanu dimenziju i interpretaciju. Još mu dajte šansu i nek zamijeni sir u izradi cheesecakea, i onda ćete shvatiti kako neke kulinarske igre stvaraju savršenstva okusa.

Dok je još sezona jagoda, poslužite ga kao cheesecake s preljevom od jagoda i iznenadite sve strastvene slatkoljupce odličnim veganskim desertom.

Sastojci (14)

Sastojci za podlogu:

¾ šalice zobenih pahuljica 

¾ šalice badema

2 žlice brezinog šećera

2 žlice kokosovog ulja

Sastojci za kremu od prosa:

½ šalice prosa

1 šalica bademovog mlijeka

1 šalica kokosove kreme (kruti dio iz limenke)

4 žlice agavinog sirupa

2 žlice svježe cijeđenog soka od limuna

1 žličica ekstrakta vanilije

3-4 kapi hladno prešanog ulja limuna (opcionalno)

Sastojci za coulis od jagoda:

2 šalica svježih jagoda (nasjeckanih)

2 žlice soka od limuna

2 žličice brezinog šećera

2 žličice tapioka škroba

Priprema:

  1. Upaliti pećnicu na 170 stupnjeva i obložiti kalup za pečenje promjera 19 cm papirom za pečenje i/ili nauljiti. 
  2. U mikseru samljeti zobene pahuljice, bademe i šećer. Dodati ulje i miksati dok se smjesa ne počne lijepiti. Ako je previše suho, dodati još malo ulja. Prebaciti smjesu u pripremljeni kalup, poravnati po dnu i sa strane kalupa te staviti peći 10 minuta. 
  3. Oprati proso i staviti ga kuhati s mlijekom i pola šalice vode. Kada jezakuhalo posoliti, smanjiti vatru i poklopiti. Povremeno pomiješati da se ne zalijepi na dno posude. Kada je kuhano, nakon 20-25 minuta prebaciti u blender i dodati preostale sastojke te miksati dok ne dobijete skroz kremastu smjesu bez grudica. 
  4. Staviti kuhati jagode s ostatkom sastojaka za coulis. Kada su jagode omekšale i pustile tekućinu izmiksati u blenderu i vratiti na vatru te još minutu kuhati. Možete procijediti dobiveni coulis kako bi bio potpuno bez komadića. Dio coulisa možete staviti na kremu prije pečenja i čačkalicom prošarati. 
  5. Preliti smjesu u pečenu podlogu, staviti malo coulisa od jagoda, prošarati čačkalicom te staviti peći još 50 minuta. Izvaditi i pustiti da se skroz ohladi, zatim staviti u hladnjak (s kalupom) na stiskanje, najbolje preko noći. Servirati ohlađeno s coulisom i svježim jagodama.

Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:

Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22

Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članak, IZVOR: Tvornica zdrave hrane

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE