Osim što ćete njime oduševiti sve čokoljupce, na svoje će doći i oni koji su na dijeti, jer ovu slasticu ne može zabraniti nijedna dijeta.
Jednom kad kušaju ovaj desert, svi će se zaljubiti u slatku orašastu aromu batata. I baš u njemu tajna je ovog recepta.
U ovom kolaču nema rafiniranih šećera, nema jaja, a nema ni pšeničnog brašna, što ga čini zdravim, veganskim i bezglutenskih kolačem. Jednostavan je za pripremu, brzo je gotov, fin je i jako sočan, nije li to sve što vam treba?
Sastojci:
Sastojci za podlogu:
1 šalica lješnjaka
4 velike svježe datulje
2 žličice kokosovog ulja
Sastojci za kremu:
1 + ½ šalice pirea od batata
¼ šalice mlijeka od kokosa
¼ šalice otopljenog kakao maslaca
3 žlice javorovog sirupa
2 žlice kakao praha
Prstohvat soli
- Tostirati lješnjake, oguliti od korice (koliko možete) te staviti u multipraktik/sjeckalicu i izmiksati u komadiće. Ako koristite suhe datulje, stavite dvije više te ih prethodno namočiti 20ak minuta u vrućoj vodi, procijediti i dodati izmiksanim lješnjacima.
- Dodati i ulje te miksati dok ne dobijete mrvičastu smjesu koja se na dodir povezuje.
- U, papirom za pečenje obloženi i nauljeni, kalup prebaciti smjesu te ravnomjerno utisnuti.
- Staviti u hladnjak dok pripremate kremu.
- U blender/multipraktik staviti sve sastojke za kremu i izmiksati dok ne dobijete gustu smjesu.
- Probati te dodati još zaslađivača po potrebi.
- Prebaciti smjesu na podlogu, poravnati i staviti u hladnjak na četiri sata. Dražati u hladnjaku do trenutka serviranja.
Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati
sponzorirani članak, IZVOR: tekst/foto: Tvornica zdrave hrane