Svim slavljenicima koji u ovo doba korone slave rođendan u krugu svojim ukućana donosimo recept za slatku ali zdravu tortu! Troslojna torta, osim što je puna prirodnih probiotika iz domaćeg kefira, bogata je i nutrijentima iz ostalih namirnica. A osim što je superzdrava, oduševit će okusom i najvećeg čokoljupca!
Sirova troslojna šarena torta s domaćim kefirom jednostavna je za pripremu i pravo osvježenje za nadolazeće tople i sunčane dane. Kombinacija zelene i ljubičaste boje, pak, savršena je za “podmetnuti” klincima zdravi obrok.
Sastojci (10)
Sastojci za izradu baze:
- 100 g pekan oraha
- 200 g badema
- 100 g datulja
Sastojci za zeleni sloj:
- 300 g domaćeg kefira
- 300 g avokada
- Sok dvije limete
- 6 listića želatine
Sastojci za ljubičasti sloj:
- 200 ml domaćeg kefira
- 300 g borovnica (svježe ili smrznute)
- 100 ml vrhnja za šlag od kokosa
- 6 listića želatine
Baza:
- Datulje prethodno preko noći namočite u vodi.
- U blenderu izmiksajte bademe, pekane, namočene datulje dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Smjesu rasporedite u kalup za tortu u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
- Ostavite u hladnjaku dok radite zeleni sloj.
Zeleni sloj:
- U blenderu kremasto izmješajte kefir, avokado i sok limete.
- 6 listića želatine namačite u hladnoj vodi otprilike 5 minuta, da postane mekana.
- Potom dobro istisnite prstima vodu iz želatine te ju otopite na pari u zasebnoj posudi bez vode.
- Kada je želatina otopljena dodajte dvije jušne žlice smjese avokada i kefira rastopljenoj želatini i promješajte, te brzim miješanjem želatinu dodajte ostatku smjese.
- Izlijte smjesu na bazu od datulja i oraha te ostavite u hladnjaku na nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Ljubičasti sloj:
- Ublenderu kremasto izmješajte kefir, borovnice i vrhnje za šlag.
- Ponovite postupak sa želatinom.
- Izlijte smjesu u kalup na zeleni sloj i ostavite u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći).
Očekujemo vas na adresi: Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22 u vremenu od 08 do 17 sati. Osiguran je i besplatan parking. Pratite novitete i na facebook stranici Butiga zdravlja
sponzorirani članak, izvor: Tvornica zdrave hrane