Mrkva i naranča sjajan su spoj za zdravi sok. Neki ih pak kombiniraju u salatama. No, jeste li čuli da od ove dvije narančaste ljepotice nastaje desert za 10!?
Sočan biskvit s mrkvom i narančom te ukusni zdravi čokoladni preljev čine ovu tortu neodoljivom. I za najveće ljubitelje kremastih kolača i za djecu koja ne podnose povrće!
Osim toga, upravo je ova slastica jedna od onih koju možete doručkovati stoga ako ste pravi “ovisnici” o slatkom, odgovor na sve vaše brige je u sljedećim redovima.
Sastojci:
Biskvit:
1 i pol šalica naribane mrkve
2 žličice ceylon cimeta
1 naranča
7 žlica šećera kokosovog cvijeta ili 1/2 šalice javorovog sirupa
1/2 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
1prašak za pecivo
Šaka oraha
½ šalice biljnog mlijeka
1 žlica sirovog kakaa
Malo ruma po želji
Krema:
2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
2 žlice kakao praha
Malo biljnog mlijeka
Malo javorovog ili agavinog sirupa
Priprema:
- Mrkvu naribajte što sitnije, a zatim naribajte narančinu koricu.
- Iscijedite sok od naranče i pomiješajte s uljem i šećerom.
- U drugoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno, prašak za pecivo, cimet i sitno sjeckane orahe, pa u to dodajte sok od naranče i mrkvu te po potrebi dodajte biljno mlijeko.
- Smjesu stavite u peći na 40 minuta na 180 stupnjeva.
- Za preljev pomiješajte sve sastojke i zagrijte ih na vatri te miješajte 2-3 minute dok se ne zgusne i prelijte ih preko torte.
- Tortu stavite u hladnjak i poslužite je za par sati
Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati
sponzorirani članak, IZVOR: tekst/foto: Tvornica zdrave hrane