Idealan snack za ljetni dan spreman je samo za vas!
Roštilj većinu asocira na ražnjiće, čevapčiće i odreske, no voće pripremljeno na ovaj način može biti prava delicija. Roštiljati možemo sve vrste povrća i voća no brskve i nektarine ipak odnose pobjedu.
U suradnji s osvježavajućim jogurt umakom, postaje obrok za sve vruće dane kada ništa osim voća nije opcija.
Sastojci:
2 breskve
2 nektarine
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica zgnječenih tostiranih sjemenki anisa
Par listova bosiljka
200 g čvrstog jogurta
2 žlice javorovog sirupa
2 žlice ružine vodece
Priprema:
- Breskve i nektarine narežite na kriške, pomiješajte sa maslinovim uljem pa ih pecite svega nekoliko minuta na dobro zagrijanoj grill samo kako bi omekšale.
- Jogurt pomiješajte sa zaslađivačem i vodicom cvijeta naranče.
- Sjemenke anisa tostirajte na tavi, zatim usitnite u prah u mužaru.
- Grilane breskve i nektarine posložite na tanjur, prelijte umakom od jogurta te posipajte sjemenkama i listovima bosiljka.
Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati
sponzorirani članak, IZVOR: tekst/foto: Tvornica zdrave hrane