11.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 24 studenoga, 2024
NaslovnicaDupromoNA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Griz - idealan nakon fizičke aktivnosti

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Griz – idealan nakon fizičke aktivnosti

Griz je jedna od namirnica koje se može naći u skoro svakom kućanstvu, a svoju je popularnost stekao zbog doista jednostavne i brze pripreme te mogućnosti da ga se koristi i u slanim i u slatkim kombinacijama.  Rižin griz, kao i sama riža ne sadrži gluten i zbog toga je prigodan za one koji su osjetljivi na gluten ili ga jednostavno žele izbjeći u svojoj prehrani.

Rižin je griz izvrstan izvor ugljikohidrata. Idealan je izbor u obroku nakon fizičke aktivnosti, a s obzirom na to da je lako probavljiv može ga se konzumirati i nedugo prije fizičke aktivnosti jer ne opterećuje želudac.

Upute za pripremu rižinog griza
Kuhanje na štednjaku:
Lagano zagrijte mlijeko u malom lončiću i postupno dodajte griz, stalno miješajući dok se ne upije cijelo mlijeko. Griz bi trebao poprimiti oblik kaše. Umiješajte nasjeckane orašaste plodove i sjemenke lana, i prebacite u zdjelicu. Po vrhu dodajte banane, pospite cimetom i dodajte med.

Kuhanje u mikrovalnoj pećnici:
Stavite mlijeko i griz u zdjelicu i u mikrovalnu pećnicu na cca 3 minute, uz zaustavljanje nakon svake minute da bi promiješali. Nakon što je griz poprimio oblik kaše, zaustavite kuhanje. Umiješajte nasjeckane orašaste plodove i sjemenke lana. Po vrhu dodajte banane, pospite cimetom i dodajte med.

Sastojci
250 ml mlijeka
40 g rižinog griza 
10 g usitnjenih orašastih plodova
10 g lanenih sjemenki
1 banana
prstohvat cejlonskog cimeta
1 žličica meda

Pratite novitete na facebook stanici Butiga zdravlja, a očekujemo vas na adresi:

Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22

Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE