Chia Fresca poznata i kao meksička limunada napitak je koji kod nas još nije toliko popularan, ali koji ćete, nakon pročitanog, sigurno popularizirati…ako ništa, u vašoj kuhinji i u krugu vaših poznanika.
Chia sjemenke su bogate masnim kiselinama (posebice omega-3), proteinima i vlaknima. Na sebe vežu vodu, te se konzumiraju (prethodno natopljene) kako bi hidrirale tijelo, pomogle u probavi i poboljšale apsorpciju hranjivih tvari u crijevima. Daju osjećaj sitosti, imaju nizak glikemijski indeks te pomažu sportašima u regeneraciji mišića.
U napitku Chia Fresca chia sjemenke imaju ulogu detoksikatora i davatelja energije!
Ako nekad treba početi s detoksikacijom onda je to zasigurno prije vrućih, ljetnih dana.
S obzirom na vrućine koje nas snađu svako ljeto, ovaj je napitak učinkovit za sprječavanje dehidracije. Taj je napitak idealan i za sportaše (a pogotovo trkače), jer zadržava elektrolite i idealan je za dugo vježbanje na visokim vrućinama i vlazi jer osigurava produženu hidraciju.
Sjajno, zar ne!?
Za dobro funkcioniranje organizma tijekom ljetnih vrućina potrebna je redovita hidratacija i dovoljan unos tekućine!
Voda je sastavan dio našeg života i sudjeluje u gotovo svim procesima ljudskog organizma. Ako ste u potrazi kako brzo i jednostavno napraviti napitak koji će vas regenerirati, vratiti potrebne elektrolite i utažiti žeđ tijekom ljetnih vrućina, zaustavite potragu.
Recept je nađen!
Sastojci (3)
1 šalica vode (ili kokosove vode)
1 žlica chia sjemenki
1/2 žlice soka od limuna
Prirodni zaslađivač (ako želite)
Priprema:
- Chia sjemenke i vodu pomiješajte u čaši i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
- Nakon 15 minuta chia sjemenke će lagano nabubriti. Nakon toga dodajte limunov sok i zaslađivač po ukusu.
- Dobro izmiješajte i popijte. Ako sjemenke potonu na dno, promiješajte žlicom. Napitak možete začiniti mentom, ako želite.
Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:
Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati
sponzorirani članak, IZVOR: Tvornica zdrave hrane