Tradicionalni gastronomski događaj humanitarnog karaktera – Dubrovačka trpeza održana je po jubilarni 15. put na Stradunu. Brojni dubrovački hoteli, restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari prezentirali su svoje znanje i umijeće, uz nastup klape Ragussavechia.
Trpezu, svojevrsnu krunu Good Food Festivala, otvorila je pročelnica Upravnog odjela za kulturu, baštinu i turizam Julijana Antić Brautović, uz direktora Turističke zajednice Grada Dubrovnika Mira Draškovića.
Cijena bona iznosila je 8 eura za hranu i 4 eura za vino, a kao i svake godine, prihod od prodaje gastro delicija donirat će se u humanitarne svrhe. Ovog puta namijenjen je Centru za pružanje usluga u zajednici Maslina (Dom Maslina), a prodajom bonova prikupljeno je 15.838,39 eura.
Dubrovačka trpeza vrhunac je Good Food Festivala, ali i prvo događanje u okviru Središnje proslave Godine UNESCO-ve svjetske baštine u Dubrovniku koja donosi cijeli niz događaja od 20. do 27. listopada. Na trpezi duž cijelog Straduna dubrovački hotelijeri, ugostitelji, OPG-ovi i vinari ove godine predstavili su brojne tradicionalne namirnice i jela.
Nadodajmo kako su organizatori Dubrovačke trpeze Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.