Iz omiljene, Bio&NeBio butige u DOC-u, za čitatelje dubrovnikneta, stiže prvi recept kojim ćete osladiti vruće ljetne dane.
Tapioka desert
Sastojci za 5 staklenki od 0,2l:
⁃ Keksi Farm Brothers 7-8 komada
⁃ Šaka indijskih oraščića
⁃ Malo cimeta
⁃ 2-3 velike žlice kikiriki maslaca
⁃ 2-3 dkg rastopljenog maslaca ili kokosovog ulja
⁃ Agavin ili javorov sirup po želji
⁃ 60 gr tapioka perla
⁃ 6 dcl mlijeka po želji (obično, bademovo, rižino, zobeno…)
⁃ 1-2 velike žlice šećera od kokosovog cvijeta
⁃ Voće po želji
Tapioku stavite u mlijeko neka stoji nekih pola sata, a za to vrijeme kekse grubo usitniti (neka bude komadića) i dodati rastopljeno maslo ili kokosovo ulje, cimet, kikiriki maslac, po želji i agavinog ili javorovog sirupa, te takodjer grubo usitnjene indijske oraščiće.
Smjesu rasporediti po dnu staklenki.
Tapioku kuhati na laganoj vatri, stalno miješajući dok ne dobijete gustu puding smjesu, te još vruću dodati keksima u staklenke, kad se malo prohladi sve ukrasiti voćem po izboru!
Pratite nas putem facebooka i instagrama i ostajte nam zdravo!
Bio&NeBio, Kralja Tomislava 7, DOC, Dubrovnik
radno vrijeme: ponedeljak – petak 09 – 20, subota 09 – 17 sati
Više o temi:
BIO&neBIO: inspirativno ime butige u DOC-u koje poziva na promišljanje i zdrav život!