Mladi korčulanski pčelar Vlaho Komparak, koji je ove godine zbog sve slabijeg prinosa meda, osmislio i proizveo prvi otočki gin, nazvan TRUT, pohvalio se i prvom nagradom svoga prvijenca.
“Želimo Vas obavijestiti da smo na našem prvom velikom natjecanju osvojili srebrnu medalju. Radi se o Berlin International Spirits Competiton, gdje trgovci alkoholnim pićima kušaju i ocjenjuju preko 250 prijavljenih pića iz cijeloga svijeta”, napisali su na stranici OPG-a Komparak.
Jedan od najvećih, a najmlađih pčelara u Dalmaciji, Korčulanin Vlaho Komparak nedavno je na tržište stavio svoj najnoviji proizvod dry gin s okusom divlje naranče i borovice, uz dodatak meda. Posebnost ovog gina je što su svi sastojci uzgojeni su i sakupljeni na Korčuli, gdje se TRUT i destilira.
-Iskoristio sam prirodne sastojke koji na mom imanju rastu u izobilju. Uložio sam u najsuvremeniju destileriju u kojoj gin oplemenjujem okusima korčulanskog voća i bilja. Proizvodnju smo usavršili, sad ulažemo u marketing. Želim dokazati da se na otoku može proizvesti i više od tipičnog prozvoda s poljoprivrednog gospodarstva. Uvjeren sam da ćemo na Korčuli izgraditi brand vrhunskog alkoholnog pića prepoznatljiv u Hrvatskoj i regiji, kazao je za Dubrovniknet Komparak u kolovozu ove godine, kad je Trut plasiran na tržište.
Čestitamo Vlahu i nadamo se da će se njegov Trut uskoro naći i u ponudi dubrovačkih kafića.