18.8 C
Dubrovnik
Petak, 18 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnik poziva na hitnu reformu pravosuđa - žalba za Lapadsku obalu tri...

Gradonačelnik poziva na hitnu reformu pravosuđa – žalba za Lapadsku obalu tri mjeseca putovala od Splita do Zagreba

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na svom je FB profilu komentirao činjenicu da je žalbu na privremenu mjeru obustave gradnje projekta Lapadske obale, upućenu od strane Grada Dubrovnika, Upravni sud u Splitu zaprimio 27. svibnja, a tek 23. kolovoza su je poslali Visokom upravnom sudu u Zagreb. Svoj je komentar završio oznakom #reformapravosuđajučer.

-Prije par dana gospodin Pašalić me optužio da sam pokušao utjecati na sud putem nekog mog tajnovitog političkog prijatelja, a sve u svrhu utjecaja na pozitivno rješenje Lapadske obale. Zanimljiv je sljedeći podatak, žalbu na privremenu mjeru upućenu od strane Grada Dubrovnika Upravni sud u Splitu je zaprimio dana 27. svibnja 2021.g., a otpremili su je tek 23. kolovoza 2021.g. Visokom upravnom sudu RH. Dakle puna tri mjeseca je trebalo Upravnom sudu u Splitu da proslijedi žalbu Visokom upravnom sudu u Zagrebu u projektu koji je od javnog interesa, financiran europskim i nacionalnim sredstvima. Je li ono gospodin Pašalić rekao da sam ja na nekog utjecao #reformapravosuđajučer, napisao je Franković.

Podsjetimo, 16. ožujka Grad je potpisao ugovor s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora za radove na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, koje je Grad Dubrovnik osigurao bespovratno kroz europske fondove i nacionalna sredstva.

Upravni sud u Splitu 7. svibnja 2021. donio je mjeru privremene zabrane radova na Lapadskoj obali u Dubrovniku do pravomoćne presude po tužbi tvrtke Laguna Trade Frane Pašalića.

Franković je isti dan na izvanrednoj konferenciji za medije izjavio kako se Laguna Trade pred sudom žalila na odluku Ministarstva graditeljstva o odbijanju statusa stranke u postupku izdavanja građevinske dozvole za projekt rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale. Grad Dubrovnik podnio je žalbu na privremenu mjeru Visokom upravnom sudu u Zagrebu, no zbog neobjašnjivog zastoja ta žalba tek je nedavno stigla na pravu adresu.

Ipak radovi na Lapadskoj obali na predjelu, koji nije u neposrednoj blizini Marine Gruž u vlasništvu Franja Pašalića, dio obale od Batale do Vile Elize, nije obuhvaćen privremenom mjerom zabrane te su radovi tamo jučer započeli.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE