17.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 27 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiUrsula Stanić Siništaj - nova predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik

Ursula Stanić Siništaj – nova predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik

Na danas održanoj, redovitoj Izbornoj sjednici Skupštine Društva arhitekata Dubrovnik, dubrovački arhitekti izabrali su svoje novo vodstvo za naredne dvije godine. Dosadašnjeg predsjednika, Boža Benića koji je ovu funkciju obnašao u dva mandata, naslijedila je Ursula Stanić Siništaj.

Lea Đurović Ruso, Matko Vetma i Romano Duić
Ursula Stanić Siništaj, Matko Vetma i Božo Benić

Božo Benić je podnio financijsko izvješće i detaljno Izvješće o radu Izvršnog odbora u kojemu su nabrojene sve aktivnosti koje su poduzete i ciljevi koji su ostvareni u proteklom dvogodišnjem razdoblje, a osobito je istaknuto kako je Društvo arhitekata Dubrovnik postalo partnerom u suradnji s lokalnom zajednicom pred kojom je zahtjevno vrijeme izrade novih prostornih planova. Društvo arhitekata Dubrovnik je svojim proaktivnim i afirmativnim djelovanjem nametnulo struku kao ravnopravnog partnera u odlučivanju o budućnosti izgradnje i urbanističkih okvira u gradu, te kao takvo postalo putokazom svojim kolegama u ostalim hrvatskim gradovima.

Pred Društvom je veoma izazovno vrijeme, jer unatoč odličnim projektima koji su iza njih, još uvijek sa stanjem u prostoru grada malo tko može biti zadovoljan, moglo se čuti između ostalog na sjednici.

Božo Benić se, na kraju svog drugog mandata zahvalio svima koji su u prethodnom razdoblju pomogli Društvu da “drži” glavu iznad vode, te da financijski ostvari sve projekte koji su iza njih, a osobito se zahvalio pojedincima na koje je mogao računati u svakom trenutku, “jer biti na čelu Društva značilo je biti pod velikim pritiscima, velikim interesima, pa čak i iz samog društva”, rekao je u emotivnoj završnici.

Božo Benić će svoj angažman u Društvu nastaviti na mjestu dopredsjednika, dok su za članove Izvršnog odbora izabrani Paula Anđelić, Ivan Mihovil Siništaj te Ivan Vojnić.

Ivan Vojnić, Božo Benić, Ursula Stanić Siništaj, Paula Anđelić, Ivan Mihovil Siništaj

U Nadzornom odboru će ubuduće sjedati Romano Duić, Petra Matić i Gordana Vetma, dok su za članove Suda časti izabrani Matko Veta, Lea Đurović Ruso i Valentina Vojnić.

Skupštini su nazočili i zamjenica gradonačelnika, jelka Tepšić, pročelnik Zdenko Medović, i v.d. pročelnica Paula Pikunić Vugdelija, ravnatelj UGD-a Tonko Smokvina, dok je predstavnica Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske Maja Nodari poslala prigodno pismo jer nije sjednici mogla nazočiti zbog zdravstvenih razloga. 

Cjelovito izvješće o radu Izvršnog odbora DAD-a od prosinca 2018. do 30.lipnja 2021. možete pročitati OVDJE,

a prezentaciju pripremljenu za Izbornu sjednicu Skupštine OVDJE.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE