23.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 22 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnik Franković čestitao Uskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Gradonačelnik Franković čestitao Uskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Povodom proslave Uskrsa po julijanskom kalendaru, dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku parohu Srpske pravoslavne crkve u Dubrovniku Vladanu Perišiću i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Tekst čestitke nalazi se u nastavku:

Poštovani gospodine Perišiću,

Iako suočeni sa brojnim nedaćama, kušnjama i neizvjesnošću vremena koje je pred nama, iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, iznova budi radost i nadu u svim vjernicima.

Istovremeno, blagdan Uskrsa temeljen na pobjedi života nad smrću, vjernike iznova potiče na preispitivanje, krepost i poniznost, ali i spremnost na žrtvu i odricanje, koje iziskuje kršćanska vjera.

Zastanemo li na trenutak i razmislimo o Isusovom uskrsnuću i položenom životu kao nemjerljivom činu, pozvani smo okrenuti se hrabrosti, strpljivosti, razumijevanju i solidarnosti kako bi uspješno nadvladali svakodnevne probleme i brige.

Stoga, neka Vama i svim pravoslavnim vjernicima uskrsna svijetlost podari snagu i obilje mira, sa željom da ga provedete u obiteljskom zajedništvu, optimistično gledajući u bolje sutra. 

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno,  čestitam Vam blagdan Uskrsa!

Hristos voskrese!

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE