Prstohvat slanih kristala pojačat će okus slasticama od čokolade i kakaa! Zvuči neobično, ali vjerujte da je tako!
Čim ste kliknuli na ovaj recept, spremni ste na kušanje neobične slastice i iskušavanje svojih nepaca.
Kada bismo vam rekli da možete sami, u vlastitoj kuhinji napraviti čokoladnu deliciju kakvu ćete nerijetko naći na kraju menija u vrhunskim francuskim restoranima te da će vam za izradu biti potreban jedan lončić i par svakodnevnih sastojaka, velika je mogućnost da ćete biti skeptični prema toj izjavi. Razumijemo vas. I mi smo slično reagirali.
Ipak, rado smo se s Foodoris upustili u istraživanje recepta kao i utjecaja soli na okus čokolade. I shvatili jedno – himalajska sol stvarno poboljšava okus čokolade!
Sastojci:
½ šalice badema
¾ šalice datulja
1 žličica kokosovog ulja
50 g tamne čokolade (80 i više posto kakaa)
Himalajska sol
- Datulje u vrućoj vodi namočiti 30 minuta.
- U multipraktiku/sjeckalici samljeti bademe, dodati ocijeđene datulje i kokosovo ulje te miksati dok ne dobijete smjesu koja se povezuje na pritisak.
- Oblikovati kuglice i staviti u zamrzivač dok otapate čokoladu.
- Umočiti kuglice u otopljenu čokoladu i posipati himalajskom soli. Staviti u zamrzivač na 10 minuta te držati u hladnjaku do trenutka serviranja.
Sol zbog natrija u sebi u biti intenzivira sposobnost našeg tijela da okusimo čokoladu u potpunosti te djeluje i kao začin koji u kombinaciji s čokoladom stvara slojeve okusa koji su jednostavno neodoljivi.
Sretni blagdani i ostajte nam zdravo!
Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati
sponzorirani članak, IZVOR: tekst/foto: Tvornica zdrave hrane