18.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 19 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiLiječnik Ivo Mrčić iz Orebića proveo je godišnji volontirajući u KB Dubrava

Liječnik Ivo Mrčić iz Orebića proveo je godišnji volontirajući u KB Dubrava

Liječnik Ivo Mrčić iz Orebića, liječnik opće medicine, već tri tjedna u KB Dubrava radi sa zaraženima koronavirusom. Kaže da je radio vizite uz kolege, dok se nije uveo u sustav, a potom je i dežurao. Dnevno je nailazio na više teških, zahtjevnih situacija, gdje je ljudima i život bio u opasnosti, donosi HRT.

Na pitanje je li ga bilo strah, negativno odgovara i dodaje da “on tako i inače funkcionira jer je cijeli život u praksi”, a radio je i u Hitnoj službi te na ostalim odjelima.

Oko 1000 svojih pacijenata u Orebiću ostavio je, kaže, u sigurnim rukama. Mijenja ga kolega s Hitne pomoći u Orebiću. Ne buni se što nije išao na godišnji odmor i ističe da mu je u KB Dubrava izuzetno interesantno. Dodaje da je samo liječnik koji radi svoj posao.

– Medicina je univerzalna, samo je pristup posve drugačiji. Jedna je stvar na terenu, a druga na klinici. Međutim to nije nikakav problem i smatram, da svi mogu pomoći, dodaje doktor Mrčić.

U KB Dubrava jako cijene pomoć kolege Mrčića. Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja te bolnice, kaže da je u ovome primjeru svaka riječ suvišna – kolega je ostavio svoju ordinaciju, našao zamjenu i došao pomoći.

– Meni je to fascinantno, ističe Zlatko Grabovac, specijalist interne medicine, subspecijalist kardiologije i intenzivne medicine. Dodaje da ga uveseljuje to što postoje kolege koji su spremni doći i pomoći u ovakvoj situaciji.

Ondje pomaže i više od 200 kolega iz drugih zagrebačkih bolnica. No liječnik Mrčić napominje da je spreman opet doći.

– Apelirao bih na druge kolege, ako mogu doći. Ovdje je jedna fenomenalna pozitivna atmosfera i izvanredna kolegijalnost. Ja bih ponovno došao u siječnju ako za to bude potrebe, poručio je. Pomoć, kaže, ne poznaje kilometre niti smije imati granice, piše HRT.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE