9.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 13 veljače, 2025
NaslovnicaLifestyleSudjelujte u natjecanju za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja!

Sudjelujte u natjecanju za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja!

Agroturizam Konavle organizira edukacijsko – natjecateljski gastro događaj „Gusti od Kobasica 2025.“ koji će se održat u nedjelju, 23. veljače 2025. godine u prostoru KUD-a Čilipi, pokraj crkve sv. Nikole u Čilipima.

Program:

16:00 – 17:00

Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica za natjecanje „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja”

* Uzorci kobasica se mogu dostaviti i ranije uz prethodni dogovor na 095 124 6333

17:00 – 18:00

Edukacija: „Izazovi i greške u proizvodnji domaćih kobasica“
Ante Madir dr.med.vet., izvršni direktor Klastera „Hrvatskog pršuta“

18:00 – 19:30

Vođeno kušanje i ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka domaćih kobasica

Postupak izbora za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci. Događaj otvoren za javnost. Pozivaju se svi, a posebno oni koji su predali kobasice na ocjenjivanje, da sudjeluju u ovom dijelu programa jer će ocjenjivači komentirati karakteristike prikupljenih uzoraka. Kobasice će biti pod šifrom sve do proglašenja pobjednika.

19:30 – 22:00

Zabavni program „Gusti od kobasica 2025.“

  • Kuharska senzacija: „Prosuja grande iz obije bande“
    mladi konavoski chef Petar Đurić priprema jelo iznenađenja za 120 ljudi u jednoj prosuji
  • Proglašenje pobjednika „Gusta od kobasica 2025.” te podjela plaketa i diploma sudionicima
  • Zabavni program uz nastup glazbenog sastava

Sudjelovanje i konzumacija su besplatni te se pozivaju svi zainteresirani da dođu na događaj.

Pravila za natjecatelje:

  1. U izboru za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja”, Gusti od kobasica 2025., mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.
  2. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje spreman za degustaciju bez termičke obrade.
  3. Uzorci se zaprimaju u nedjelju, 23. veljače 2025. godine od 16:00 do 17:00 sati u prostorijama KUD-a Čilipi, pokraj crkve sv. Nikole u Čilipima. Uzorci se mogu predati i ranije uz prethodni dogovor. Dodatne informacije možete dobiti upitom na: ured@agroturizam-konavle.hr ili 095 124 6333.
  4. Pobjednike očekuju plakete i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.
  5. Postupak izbora za „Najbolju kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci.
  6. Dodjela diploma i plaketa za pobjednike „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja” uručit će se u nedjelju 23. veljače u okviru događaja „Gusti od kobasica 2025.“

Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo 2019. godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih proizvoda s naglaskom na proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda te daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE