10.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 20 travnja, 2025
NaslovnicaVijestiUspjeh učenika koji su budućnost dubrovačkog ugostiteljstva

Uspjeh učenika koji su budućnost dubrovačkog ugostiteljstva

Royal Gourmet Dubrovnik, manifestacija posvećena umjetnosti hrane i pića, održala se u Royal Hotels & Resorts u Dubrovniku, od 4. do 7. veljače 2025. Na natjecanju su sudjelovali učenici Turističke i ugostiteljske škole u disciplinama ugostiteljsko posluživanje, kuharstvo i slastičarstvo gdje su postigli izvrsne rezultate. U četvrtak na službenom zatvaranju manifestacije proglašeni su najbolji natjecatelji.

U disciplini Bar i kokteli – Leona Daničić osvojila je zlatnu medalju dok je u disciplini Barista – koktel na bazi kave Mia Miljević osvojila zlato. Mia se natjecala i u disciplini Caffe art gdje je osvojila srebrnu medalju. U ugostiteljskom posluživanju – slaganje ubrusa i prepoznavanje alkoholnih pića po mirisu Gabriela Bobinac osvojila je srebro.

U slastičarstvu Josip Kurilj osvojio je zlatnu medalju dok je u disciplini kuharstvo, priprema rižota Patrik Zvrko osvojio srebrnu medalju, a za pripremu ribljeg jela Mara Bagoje brončanu medalju.

Osim natjecanja, sudionici su mogli iskusiti umjetnost pripreme jela i pića kroz radionice, master classove i degustacije te se povezati s kolegama iz ugostiteljstva i turizma.

Čestitke svim učenicima i mentorima, iz ugostiteljskog posluživanja Luki Šimunoviću i Ivici Eljugi, za slastičarstvo Biljani Vučković, te za kuharstvo Mariji Bazdan i Petkani Sindik na izvrsnim rezultatima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE