Udruga DEŠA – Dubrovnik organizirala je niz događanja u sklopu programa „Ususret Festi sv. Vlaha”. U prostoru Udruge održale su se dvije inspirativne kulinarske radionice koje su okupile zaljubljenike u tradiciju i gastronomiju.
Radionicu izrade toća za makarule „Od A do savršeni toč” vodila je nutricionistica Mirna Sentić, a sudionice su naučile kako pripremiti savršeni toć, oblikovati makarule i brze njoke sa sirom. Sve je završilo zajedničkom degustacijom.
Radionicu „Torta Ružin cvijet – Umjetnost na tanjuru!” vodila je Ivana Bačić Uhodić, koja je otkrila polaznicima tajne izrade ove torte nadahnute lokalnim okusima. Kroz kombinaciju tradicionalnih sastojaka i modernih tehnika dekoracije, sudionici su imali priliku izraziti svoju kreativnost i naučiti slastičarske vještine.
-Ove radionice ne samo da su obogatile sudionike novim znanjima, već su i dodatno učvrstile duh zajedništva i ljubavi prema tradiciji, ističu iz DEŠE.