6.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 5 veljače, 2025
NaslovnicaDupromoEvo kako se na maslinovom ulju može više puta pržiti

Evo kako se na maslinovom ulju može više puta pržiti

Maslinovo ulje može se ponovno koristiti za prženje, ali postoje neki važni koraci koje treba slijediti kako bi se osigurala sigurna i ukusna upotreba.

1. Procijedite i filtrirajte: Nakon prženja, pričekajte da se maslinovo ulje ohladi. Zatim ga procijedite kroz finu cjediljku ili gazu kako biste uklonili sve ostatke hrane i krhotine.

2. Čuvanje na tamnom i hladnom mjestu: Preporučuje se čuvanje maslinovog ulja na tamnom mjestu, poput ormarića ili kuhinjske ladice, kako bi se spriječilo izlaganje svjetlosti. Hladno mjesto poput hladnjaka također može pomoći u produženju trajnosti ulja.

3. Provjerite kvalitetu: Prije ponovne upotrebe maslinovog ulja, provjerite njegov miris i izgled. Ako primijetite neugodan miris ili promjenu boje, preporučuje se da ulje ne koristite ponovno.

4. Pratite temperaturu: Prilikom ponovnog korištenja maslinovog ulja za prženje, važno je pratiti temperaturu. Maslinovo ulje ima nižu točku dimljenja od nekih drugih ulja, pa se preporučuje da ne prelazite temperaturu od 180-190°C (356-374°F) kako biste izbjegli da ulje počne pušiti i razvijati neugodan okus.

5. Koristite za slične namirnice: Ako ponovno koristite maslinovo ulje za prženje, preporučuje se koristiti ga za slične vrste hrane kako bi se očuvala aromatična svojstva ulja. Na primjer, možete ga koristiti za prženje povrća, ribe ili krumpirića.

Važno je napomenuti da ponovna upotreba maslinovog ulja za prženje može promijeniti njegovu kvalitetu i okus. Ako želite postići najbolje rezultate i svježinu, preporučuje se redovito zamjenjivanje ulja nakon prženja.

Novi broj časopisa Maslinar potražite na kioscima ili naručite na linku

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE