Ako niste raspoloženi za kolače čija izrada traje dugo, ali poželjeli ste ukusan desert za koji vam neće trebati puno vremena – tu su ukusni cupcakesi od kokosovog brašna.
Vjerovali ili ne, za napraviti najfiniji čokoladni kolač vam treba samo pola sata. Ukusni, topli i sočni cupcake idealna je slastica za početnike, ali i najveće čokoladoljupce. Za sve koji vole peći slastice koje super izgledaju, a paze na unos kalorija.
Donosimo vam jednostavan i brzinski recept u kojem je glavno kokosovo brašno, jedna od omiljenih prehrambenih namirnica u vegetarijanskoj, bezglutenskoj i prehrani za dijabetičare.
S obzirom na to da kokosovo brašno može zamijeniti pšenično u slanim i slatkim jelima, ovi crni cupcakeovi bit će odlični lagani desert kojeg možete poslužiti i djeci.
Sastojci:
130g maslaca
100g eritrita
2 jaja
1 žličica arome vanilije
100g tamne čokolade (85% kakaa)
2 žlice kokosovog brašna
2 žlice kakao praha
2 žličice praška za pecivo
Prstohvat soli
Šaka nasjeckanih badema
Krema
200ml vrhnja za šlag od kokosa
100g krem sira
Priprema:
- Odvojiti žumanjke od bjelanjaka
- Žumanjke miksati s eritritom i aromom vanilije
- Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg
- U žumanjke dodati otopljeni maslac i čokoladu pa sve lagano sjediniti
- U posebnoj posudi pomiješati kokosovo brašno, kakao, prašak za pecivo i sol pa dodati u smjesu sa žumanjcima i čokoladom
- Na kraju špatulom nježno umiješati i snijeg od bjelanjaka, pa dodati i sjeckane bademe
- Smjesu prebaciti u kalup za muffine i peći na 180 stupnjeva 20-25 min
Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati
sponzorirani članaka: IZVOR: Tvornica zdrave hrane