12.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 4 prosinca, 2024
NaslovnicaLifestylePonovno je skinuo glumačko i odjenuo odijelo ugostitelja: na kućici Ođe,ođe...

Ponovno je skinuo glumačko i odjenuo odijelo ugostitelja: na kućici Ođe,ođe u Zagrebu ove godine i vrući koktel Libertas!

Iako im je lani bilo divno, ali ponekad i manje divno, a prsti pamte, Romano Nikolić i njegova prijateljica Pavla Miličić i ove godine žive svoju zagrebačku adventsku ođe, ođe priču. Njihova kućica Ođe, ođe montirana je na Europskom trgu u Zagrebu gdje će se do 7. siječnja moći nazdravljati kapljicom s juga, te zalogajem s okusom mora i vjetra.

Sve te neugode koje sa sobom donese svakodnevni rad na otvorenoj zagrebačkoj zimi je ništa naspram zadovoljstva svih vas koji ste bili i s kojima smo proslavili blagdane uz čašicu rakije, ali i naše sreće što ste prepoznali ideju i trud da pokušamo biti kvalitetni i da zaista ponudimo ono što i sami želimo – kaže naš poznati glumac koji je i ove godine na isteku, sa svojim Arterarijem ostvarivao briljantne kazališne projekte. No, u prosincu skida glumačko i vješto “ulijeće” u odijelo ugostitelja.

Ove godine, sa ponudom na kućici idu korak dalje, pa tko preživi! – kaže.

-Izuzetno smo sretni i ponosni što smo i ove godine dio zagrebačkog Adventa na Europskom trgu. Prošlogodišnji uspjeh, kada smo prepoznati kao jedna od najboljih kućica, dao je Pavli Miličić i meni dodatni poticaj da podignemo ljestvicu ponude. Ove godine smo našu ponudu proširili i obogatili kako bismo gostima ponudili još autentičniji doživljaj naše županije.

Osim prošlogodišnjih prikala od ribe i maslina, u ponudi imamo slane prikle od pancete iz Konavala, koju proizvodi naš prijatelj Vlaho Đivanović. Njegova panceta, zajedno s domaćim kobasicama, izrađuje se prema tradicionalnim recepturama, s pažnjom na kvalitetu i okus. Naša ponuda obuhvaća i platu punu lokalnih specijaliteta: sir iz ulja, marinirane inćune, pečene masline, sušene pomadore, ukiseljeni motar te domaću kobasicu – otkriva Romano.

Od vinske ponude izdvaja bisere naše županije: Grk Radovanović, Pošip Merga Victa, Crvik Negromant i Plavac mali Marica, kojeg proizvodi naša poznata vinogradarka Mare Mrgudić. Kuhano vino ove godine rade od Plavca malog prošlogodišnjeg partnera Andričevića, a od njega prave i sirup za dodatnu aromu.

– Ne moramo ni govoriti da je već na samom početku postao pravi hit među gostima u ovim prvim danima, a ove godine bilježimo i veći broj stranih posjetitelja koji su jako zainteresirani za naše proizvode pa se trudimo prenijeti im okuse i mirise Dubrovnika – kaže o prvim iskustvima.

Rakije Natura Antunović ove su godine nadopunili novim okusima – rakijom od morača i Rozulinom, dok je njihov najposebniji novitet vrući koktel “Libertas”. Osmislila ga je koktel majstorica Ivana Marešić, a u njemu se spajaju Habitat Gin, tamni rum, liker od gorke naranče i smokve, vanilija te domaći čaj od mandarina iz Neretve.

-Ponosni smo što ponovno imamo priliku predstaviti najbolje od okusa, mirisa i tradicije Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, i veselimo se druženju sa svim posjetiteljima Adventa. Nazdravlje vam feste! – zaključuje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE