Turistička zajednica općine Konavle organizirala je u subotu vrlo uspješnu i dobro posjećenu besplatnu radionicu branja jestivog samoniklog bilja, pružajući sudionicima priliku da otkriju prirodno bogatstvo koje Konavle nude.
Pod stručnim vodstvom Katije Živković i Jadranke Ničetić okupljeni su, uz savjete o ekološkom pristupu branju i očuvanju prirode, naučili kako pravilno brati jestive biljke te kako ih primijeniti u svakodnevnoj ishrani.
Nakon terenskog dijela branja sudionici su u Seoskoj kući Čilipi kušali raznovrsna jela pripremljena od samoniklog bilja.
Ovakve manifestacije omogućuju i lokalnim stanovnicima i posjetiteljima da steknu nove vještine, uče o vrijednosti samoniklog bilja i ekološkim aspektima branja, te prepoznaju važnost tradicionalnih recepata i prirodnih pripravaka.
TZ Konavle prepoznala je značaj ovakvih događaja koji ne samo da jačaju povezanost s prirodom već i doprinose očuvanju dragocjenog znanja o bilju i zdravom načinu života, te, motivirana rastućim interesom za autentične, edukativne aktivnosti, planira nastaviti s ovakvim programima i u budućim sezonama i na taj način doprinijeti očuvanju kulturne baštine, promicanju održivog turizam i jačanjui svijesti o zdravom životu i prirodnim bogatstvima koja Konavle nude.