21.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 27 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiRadovi na obnovi NK Gusar bliže se kraju

Radovi na obnovi NK Gusar bliže se kraju

Radovi na rekonstrukciji terena i zgrade NK Gusar u Kominu napreduju dobrom dinamikom. Dok je travnjak zamijenjen još prije godinu dana, radovi na zgradi i okolnom prostoru intenzivirali su se u posljednjih nekoliko mjeseci.

U prethodnom razdoblju je izvedeno asfaltiranje parkinga i multifunkcionalnog igrališta, montirane su ograde nogometnog i malog igrališta, izveden je fasadni toplinski omotač zidova i stropa zgrade te su odrađeni zidarski radovi unutar objekta. Postavljena je keramika te infrastrukturne instalacije, uključujući glavnu oborinsku odvodnu cijev.

Za sljedeći tjedan je planirana montaža pumpi i opreme okna te izvedba tlačnog cjevovoda i pratećih okana.

Većina glavnih zahtjevnih radova time će završiti, a onda preostaje dovršetak unutarnjih radova u zgradi, montaža opreme, rasvjetnih tijela i ostatka strojarske opreme te bojanje parkinga, malog igrališta i ophodne staze oko zgrade. Preostaju još i završni radovi na oborinskoj odvodnji te za kraj izvedba tribina.

Ugovoreni rok završetka radova je u prosincu 2024. godine, primopredaja izvedenih radova u siječnju 2025. godine, a tehnički pregled u veljači 2025. godine.

Grad Ploče je trenutno u proceduri izmjene građevinske dozvole zbog izmjene glavnog projekta, primarno u dijelu oborinske odvodnje zbog čega se i rok izvođenja radova produljio za 3 mjeseca. Naime, revidirani sustav odvodnje oborinske vode jamči bolje upravljanje tim segmentom funkcioniranja kompleksa, zbog čega je odluka bila ići u manju korekciju projekta, a kako bi konačan rezultat bio što kvalitetniji.

“U projekt odvodnje je dodano tzv. prepumpno okno sa strojarskim dijelom zbog čega će se dodatno pospiješiti drenaža oborinske vode. Ova izmjena je jamstvo kvalitetnog upravljanja oborinskim odvodnjom i nešto je oko čega nismo puno razmišljali, unatoč toj maloj odgodi završetka svih radova, jer u konačnici dobivamo objekt koji će trajati desetljećima. U idućoj polusezoni ovdje će biti prvi treninzi i mlade generacije će uživati u novom objektu po najvišim europskim standardima“, rekao je Ivan Marević, zamjenik gradonačelnika koji trenutno obnaša funkciju gradonačelnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE