19.8 C
Dubrovnik
Petak, 25 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiKORAK DO REALIZACIJE MULTIFUNKCIONALNE DVORANE Uspješno završeni pregovori s Europskom investicijskom bankom,...

KORAK DO REALIZACIJE MULTIFUNKCIONALNE DVORANE Uspješno završeni pregovori s Europskom investicijskom bankom, početak investicije 2026.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je radni sastanak na temu financiranja multifunkcionalne sportske dvorane s predstavnicima Razvojne banke Vijeća Europe Sergiom Dell’Annom, Makedonkom Mateska i Jonidom Prifti. Sastanku su nazočile pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija te pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Ante Vojvodić.

Pregovori su prošli uspješno i Gradu Dubrovniku je odobrena ubrzana procedura te će, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Europskom investicijskom bankom, zatvoriti financijsku konstrukciju projekta multifunkcionalne sportske dvorane Gospino polje. Cilj je da početak investicije bude u 2026. godini.

Izgradnjom multifunkcionalne sportske dvorane Dubrovnik će dobiti mogućnost organizacije dvoranskih sportskih natjecanja najviše kategorije te modernu multifunkcionalnu dvoranu za svakodnevno korištenje sportaša i rekreativaca, ali i za organizaciju brojnih manifestacija. Dvorana će Dubrovniku otvoriti cijeli spektar mogućnosti organizacije hrvatskih, europskih i svjetskih natjecanja u dvoranskim sportovima, što jamči i produžetak turističke sezone.

Novi multifunkcionalni objekt predstavljat će najznačajniji sportski objekt u povijesti Dubrovnika. Imat će dvije podzemne i dvije nadzemne etaže te će raspolagati s dvije dvorane za održavanje natjecanja te nekoliko pomoćnih dvorana za klupske sadržaje. Kapacitet gledališta kretat će se od 3840 do 4384 gledatelja, ovisno o postavkama tribina, dok će u podzemnoj garaži na dvije etaže biti smješteno 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i drugih kulturnih sadržaja.

Izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takvog opsega u Europi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE