16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 22 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiPreminuo je dugogodišnji član DSO-a, udaraljkaš i profesor Jan Lotko

Preminuo je dugogodišnji član DSO-a, udaraljkaš i profesor Jan Lotko

U 75. godini života preminuo je dugogodišnji član Dubrovačkog simfonijskog orkestra, udaraljkaš i profesor Jan Lotko, a ta je vijest jako rastužila njegove kolege glazbenike.

-Uvijek vedar i nasmijan, spreman za dobru zezanciju. Jan Lotko rođen je 1949. godine u Sosnowiecu (Poljska). Muzičku akademiju i poslijediplomski studij na udaraljkama završio je u Katovicama. Od 1976. do 1979. godine djelovao je kao timpanist u Opernom orkestru Kraljevske kuće u Teheranu (Iran). Od polovice 1980. godine bio je stalni član Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Bio je i istaknuti solist na udaraljkama, pa su zapaženi njegovi nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu, Zagrebačkom ljetnom festivalu… Ponukan njegovom izuzetnom glazbenom nadarenošću i virtuoznošću, naš poznati skladatelj Boris Papandopulo skladao je’Koncert za ksilofon i gudački orkestar’, djelo koje je doživjelo izuzetan uspjeh.

Brojne generacije pamtit će Jana kao izvrsnog profesora, dobrog kolegu i fantastičnog glazbenika. Od njega se zaista, puno moglo naučiti… Počivaj u miru, dragi Jan! – oprostili su se glazbenici Dubrovačkog simfonijskog orkestra od svog kolege i prijatelja.

Redakcija Dubrovnikneta izražava sućut obitelji, prijateljima i kolegama.

FOTO: DSO

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE