19.8 C
Dubrovnik
Petak, 18 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiKviz znanja uz Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Kviz znanja uz Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, Služba civilne zaštite Dubrovnik, u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije te Ekonomskom i trgovačkom školom, održala je danas, 17. listopada, kviz znanja na temu smanjenja rizika od katastrofa.

Kroz kviz znanja i razgovor sa sudionicima, učenici su upoznati s rizicima kojima je izložena Dubrovačko-neretvanska županija, ali i s njihovom ulogom i konkretnim mjerama koje mogu poduzeti kako bi smanjili rizike od katastrofa.

Tom prilikom, učenici su mogli saznati ili ponoviti znanja o uzrocima šumskih požara, sadržaju kompleta za hitne situacije, dugoročnim posljedicama onečišćenja mora i okoliša te kako postupati tijekom potresa.

Uz organizatore, u aktivnosti su sudjelovali i predstavnici Javne vatrogasne postrojbe „Dubrovački vatrogasci“, Društva Crvenog križa Dubrovnik, HGSS Stanice Dubrovnik i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Važnost edukacije djece i mladih već odavno je prepoznata, kako na razini Ravnateljstva civilne zaštite, tako i na razini Dubrovačko-neretvanske županije, pa je tako Služba civilne zaštite Dubrovnik u suradnji s Županijom, ali i drugim operativnim snagama i sudionicima sustava civilne zaštite, samo u prethodnoj godini provela edukaciju u 27 škola i vrtića.

Suradnja se očituje i kroz provedbu projekata iz područja civilne zaštite, a neizostavni dio svih projektnih aktivnosti su radionice s različitim ciljnim skupinama – od djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta do starijih osoba i osoba s invaliditetom, ali i izrada raznih edukativnih materijali koji se odnose na podizanje razine svijesti o zajedničkom djelovanju u smanjenju rizika od katastrofa. Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i Služba civilne zaštite Dubrovnik trenutačno surađuju na EU projektu HANDY, iz Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, a koji je tematski posvećen dvama rizicima kojima je izložena Dubrovačko-neretvanska županija: požaru i potresu. Današnji kviz u dubrovačkoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi, povodom obilježavanja Međunarodnog dana SROK-a, također je dio zajedničkih aktivnosti na ovom projektu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE