18.8 C
Dubrovnik
Petak, 18 listopada, 2024
NaslovnicaCrna kronikaOdređen istraži zatvor državljanima Kosova koji su preko Karasovića pokušali prokrijumčariti 63...

Određen istraži zatvor državljanima Kosova koji su preko Karasovića pokušali prokrijumčariti 63 655 tableta

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 12. listopada 2024., uz kaznenu prijavu, privedeno dvoje državljana Republike Kosovo (1983. i 1984.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 41-godišnjak i osumnjičena 40-godišnjakinja 10. listopada 2024., oko 22:30 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, postupili radi daljnje preprodaje i stjecanja protupravne imovinske koristi, odnosno skriveno u podvozju vozila, kojim je upravljao osumnjičeni 41-godišnjak, prevozili ukupno 63 665 komada lijekova za koje nisu imali odobrenje, a djelatni sastojci lijekova se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 12. listopada 2024., predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika (čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i odredio im istražni zatvor.

FOTO: Carinska uprava

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE