20.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 16 listopada, 2024
NaslovnicaLifestyleJubilarna Dubrovačka trpeza u znaku UNESCO-ve godine

Jubilarna Dubrovačka trpeza u znaku UNESCO-ve godine

Tradicionalna gastronomska manifestacija humanitarnog karaktera Dubrovačka trpeza održat će se po jubilarni 15. put u nedjelju, 20. listopada, ove godine s početkom u 11 sati.

Prodaja bonova za hranu i piće počinje od 9 sati na pet lokacija duž Straduna i to po cijeni od 8 eura za hranu i 4 eura za vino, a svečano otvorenje uz prigodni glazbeni program klape Ragussavechia počinje u 11 sati ispred crkve sv. Vlaha.

Kao i svake godine, Dubrovačka trpeza ima humanitarni karakter pa će prihod od prodaje jela i pića biti namijenjen Centru za pružanje usluga u zajednici Maslina (Dom Maslina).

Dubrovačka trpeza vrhunac je Good Food Festivala, ali i prvo događanje u okviru Središnje proslave Godine UNESCO-ve svjetske baštine u Dubrovniku koja donosi cijeli niz događaja od 20. do 27. listopada. Na trpezi duž cijelog Straduna dubrovački hotelijeri, ugostitelji, OPG-ovi i vinari ove godine predstaviti tradicionalnim namirnicama i jelima.

Organizatori Dubrovačke trpeze su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.

U slučaju kiše, Dubrovačka trpeza održat će se u sljedeću nedjelju, 27. listopada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE