22.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 14 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiBogat program za posljednji dan književno-kulturnog festivala “Grad od riječi”

Bogat program za posljednji dan književno-kulturnog festivala “Grad od riječi”

U subotu, 12. listopada, posljednji dan književno-kulturnog festivala “Grad od riječi” donosi bogat program u Lazaretima (1. lađa), povodom 70. obljetnice djelovanja Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku.

Program započinje u 10:00 sati predstavljanjem knjige/slikovnice Ogranka Mostar “Mala medicina” autorice dr. Darije Ostojić, uz izvršnu urednicu Misijanu Brkić Milinković. Ova slikovnica nudi zanimljiv način objašnjenja medicinskih pojmova djeci, a nakon predstavljanja slijedi radionica izrade straničnika za djecu do 10 godina koju vodi Monika Grdiša Asić.

U 11:30 sati, ne propustite predstavljanje slikovnice “Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo” autora i ilustratora Igora Jurilja, poznatog kao Yellow Yuri. Autor će otkriti čarobni svijet Baby Lasagne i njegovog mačka Stipe, koji su osvojili Eurosong hitom ‘Rim Tim Tagi Dim’. Nakon predstavljanja, održat će se radionica za djecu od 7 do 12 godina, a prijave su dostupne putem poveznice na društvenim mrežama Ogranka. 

Popodnevni program počinje u 16:00 sati predavanjem Društva dubrovačkih pisaca “Izazovi izdavaštva u Dubrovniku”.

Slijedi predavanje “Konzervacija i restauracija u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik” koje će održati Tina Di Reda u 16:30 sati, a pružit će uvid u važnost očuvanja kulturnog nasljeđa.

U 17:30 sati, Ivan Viđen održat će predavanje “Od Ogranka do Matice i obratno – povijest, struktura i djelatnost Matice hrvatske u Dubrovniku od 1954. do 2000.”

U 18:30 sati bit će predstavljena knjiga “Pisma iz vječnosti” uz sudjelovanje autora Željka Andrijanića, ravnatelja Mladena Leka, predsjednice OMH u Dubrovniku Ivane Grkeš i doc. dr. Đorđa Obradovića. Ova uzbudljiva priča vješto isprepliće sadašnjost i prošlost, uvodeći svih u tajnoviti svijet cijenjenog novinara koji, unatoč uspjehu i ispunjenom životu, nosi duboku tugu i čežnju za izgubljenom ljubavi.

Program završava u 19:30 sati književnom tribinom “Što te žulja?” u kojoj sudjeluju Danijela Crljen, Žarko Dragojević, Vedran Mezei, Maro Mojaš, Barbara Klepić, Marija Lučić i Željko Andrijanić. Ova tribina pružit će priliku za raspravu o temama koje muče naše sugrađane i njihovim književnim inspiracijama.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE